Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Hotel v Rogaški Slatini, ki se prodaja za “drobiž”, pritegnil tudi zanimanje hrvaškega poslovnega časopisa


V Rogaški Slatini je na prodaj hotel Grand slam po ceni luksuznih apartmajev v Ljubljani. Od začetne cene pred tremi leti se sedaj prodaja za manj kot petino ocenjene vrednosti, za njegov nakup pa ne potrebujete niti milijona evrov.

Tako je pred dnevi pisal Siol.net, zgodba pa se je zdela zanimiva tudi hrvaškem mediju Poslovni dnevnik, kjer lahko preberemo članek z naslovom: Hotel s 25 sobami se prodaja po ceni luksuznega stanovanja.

Najbolj znano slovensko zdraviliško mesto Rogaška Slatina je pred leti začelo doživljati velike spremembe na področju hotelirske dejavnosti.

Potem, ko je v začetku leta 2015 ruski investitor kupil hotele Grand Hotel Rogaška, Hotel Strossmayer in Hotel Styria, je le nekaj mesecev kasneje stečaj razglasil najprestižnejši hotel v Rogaški Slatini, Hotel Aleksander. Ta je lani, po tem, ko je bil zaradi stečaja nekaj mesecev zaprt, naposled le dobil najemnika, ruskega zdravnika dr. Nikolaja Vorobjeva, ki je prestižni hotel spremenil v medicinski hotel.

V istem letu je tudi Zveza društev upokojencev Slovenije, kot lastnica manjšega Hotela Vila Ana, le tega dala v prodajo za pol milijona evrov. A kljub temu, da je bila Rogaška Slatina v zadnjih letih med tujci, predvsem Rusi, nekakšen naložbeni hit, ne le za naložbe v hotelirstvo – mimogrede, tudi Hotel Slovenija je v ruskih rokah – temveč tudi za naložbe v ostale nepremičnine, pa zgoraj omenjeni Hotel Vila Ana še ni našel lastnika in se trenutno še vedno prodaja po ceni 450.000 evrov.

ZA OBNOVLJENI GRAND SLAM HOTEL NE POTREBUJETE NITI MILIJONA EVROV

Toda Vila Ana ni edeni hotel, ki je še vedno naprodaj. Še bolj bode v oči Grand Slam Hotel v neposredni bližini zdraviliških hotelov. Ta se namreč prodaja že tri leta, cena hotela pa je iz prvotnih 4,84 milijona evrov, za kolikor so ga najprej želeli prodati leta 2014, zdaj padla že na vsega 770 tisoč evrov, po kakršni ga ponujajo v trenutnem postopku prodaje, ki se izteče čez dva tedna.

grand-slam-hotel-rogaska-slatina-sobaZanimivo pri vsem skupaj pa je predvsem dejstvo, da je bil hotel obnovljen leta 2009. Zajema 4322 kvadratnih metrov površin, premore 25 luksuznih popolnoma opremljenih sob, notranji bazen, fitnes, spa center s savnami, veliko jedilnico s kuhinjo, 3 notranja teniška igrišča, 6 zunanjih teniških igrišč, nogometno igrišče in veliko parkirišče pred objektom.

Torej se hotel, v katerega je za začetek obratovanja potrebno vložiti zgolj minimalna finančna sredstva, danes prodaja za ceno luksuznega stanovanja ali hiše.

Kot je za portal Siol.net povedal stečajni upravitelj Boštjan Jurkošek, ki vodi postopek zbiranja zavezujočih ponudb, naj bi bilo zanimanje kupcev za Grand Slam Hotel precejšnje. Kljub temu pa do sedaj, torej v šestih poskusih, pri prodaji niso bili uspešni. Se pa, po besedah Jurkoška, z zniževanjem cene zanimanje še povečuje, vendar naj do danes še nebi prejeli nobene uradne ponudbe.

Kot rečeno, za nakup hotela trenutno poteka  že sedmi postopek zbiranja zavezujočih ponudb, ki se izteče 19. julija. Glede na nenavadno nizko ceno pa lahko pričakujemo, da bo prodaja v sedmo vendarle uspešna. Mogoče z novim ruskim lastnikom in s tem povečanjem ruskega hotelirskega imperija v Rogaški Slatini.

TO JE NOV PRESTIŽNI SLATINSKI HOTEL: ATLANDITA

Smo pa v obširni reportaži konec maja na Kozjansko.info poročali o odprtju novega hotela s petimi zvezdicami  v Rogaški Slatini – butičnega hotela Atlantida. Pokukali smo tudi v njegovo notranjost. Fotke si lahko ogledate tukaj.

B.S.

flos-polsi-2017