Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Irena Nunčič se je od ZD Šmarje poslovila z obnovljenimi prostori in novim reševalnim vozilom


Prenovljeni prostori za reševalno službo in novo reševalno vozilo z ekipo, ki bo omogočila 24-urno pripravljenost sta zadnji pridobitvi šmarskega zdravstvenega doma pod odhajajočo direktorico Ireno Nunčič. S 1. junijem je vodenje JZ ZD Šmarje pri Jelšah prevzela Slatinčanka Jasna Žerak.

Gre za I. in II. fazo največje letošnje investicije v skupni vrednosti 220.000 evrov. Idejno rešitev za projekt prenove in ureditve prostorov ter nakup novega reševalnega vozila so v ZD Šmarje začeli iskati že v lanskem letu.

S projektom, ki je sestavljen iz treh faz, se je izvajala celotna obnova kleti. Kot je izpostavila Nunčičeva, je več kot polovica del bila namenjena prenovi prostorov nujne reševalne službe. »Prva in druga faza projekta sta zaključeni, na dokončanje pa čaka še tretja faza, v okviru katere se bo obnovila pralnica in likalnica ter nov skupni prostor za potrebe jedilnice in sejne sobe.«

V prvi fazi so tako obnovili prostore reševalne službe z novim prostorom za garderobo ter ureditvijo obeh skladiščnih prostorov. ZD želijo vzpostaviti kot učno ustanovo, zato so v ta namen pripravili učni kabinet za usposabljanje na področju nujne medicinske pomoči. »Prav tako smo v celoti obnovili garažo, zagotovili prostor za dezinfekcijo opreme uporabljene ob intervencijah, operativni prostor za reševalce in skupni prostor za sestanke in jedilnico«, je še povedala odhajajoča direktorica

zd

Projekt ureditve prostorov vreden skupno 90 tisočakov, novo vozilo 164 tisoč evrov
I., II., in III. fazo projekta s finančnega vidika v JZ ZD Šmarje pri Jelšah niso posebej ločili, ampak so na dela gledali kot na celovit projekt. Ocenjena vrednost gradbenih, obrtnih, strojnih in elektro posegov je dosegla višino 25 tisoč evrov, oprema pa je stala še dodatnih 27 tisočakov, kar skupno znese dobrih 60 tisočakov. Dodatnih 30 tisočakov pa naj bi po besedah Nunčičeve znesla še tretja faza.

Ob prevzemu novih prostorov so svojemu namenu uradno predali tudi novo reševalno vozilo v vrednosti 164 tisočakov, ki je delo slovenskega podjetja. Ob tem veseli dejstvo, da je po sprejetju pravilnika o službi nujne medicinske pomoči zdravstveni dom pridobil dodatno ekipo nujnega reševalnega vozila, kar pomeni zagotovitev 24 urne pripravljenosti ekipe, ki je sestavljena iz diplomiranega zdravstvenika in zdravstvenika s srednjo izobrazbeno kvalifikacijo.

Poleg tega pa je vsak dan še 8 ur na voljo enako usposobljena stalno pripravljena ekipa

K. C.

ortenija-polsi-klik