Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zaključna konferenca mednarodnega projekta Erazmus+, Rogaška Slatina, 2017


V prostorih Kulturnega centra Rogaška Slatina je potekala zaključna konferenca v sklopu mednarodnega Erazmus+ projekta Animal Integration in the educational programme – Zoro, katerega vodilni partner je bila Ljudska univerza Rogaška Slatina, v sodelovanju s I. OŠ Rogaška Slatina in III. OŠ Rogaška Slatina.

Vodilni partner dvoletnega projekta Erazmus+ je bila Ljudska univerza Rogaška Slatina, v sodelovanju s I. OŠ Rogaška Slatina in III. OŠ Rogaška Slatina ter še sedmimi tujini evropskimi državami.

Namen projekta je bil usposobiti učitelje in ostale zaposlene na področju izobraževanja za integracijo živali v izobraževalni proces, predvsem pri delu z otroki s posebnimi potrebami na intelektualnem, čustvenem, kognitivnem, vedenjskem in fizičnem področju.

V projektu so sodelovale šole in organizacije, ki delujejo na področju izobraževanja iz Slovenije, Grčije, Hrvaške, Poljske, Turčije, Madžarske, Romunije ter organizacija iz Irske, ki nudi izobraževanje in usposabljanje na področju asistence in terapije z živalmi. Zaposleni v sodelujočih organizacijah so se na mednarodnih sestankih v sodelujočih državah usposabljali za varno in učinkovito delo z živalmi v izobraževalnem procesu, udeležili pa so se tudi enotedenskega usposabljanja na Irskem pod vodstvom strokovnjakinje na področju nudenja tovrstnih usposabljanj.

V sklopu projekta pripravili priročnik v osmih jezikih

Končni rezultat dvoletnega projekta z naslovom Animal Integration in the Educational Programme – ZORO, ki je potekal od leta 2015 do leta 2017, je nastali  priročnik z naslovom Priročnik za integracijo živali v izobraževalni program, namenjen vsem zaposlenim na področju izobraževanja in staršem, ki bi želeli svojim učencem in otrokom na inovativen način predstavljati učne vsebine s pomočjo živali.konferenca_2

V sklopu zaključne konference je zbrane najprej nagovorila Lidija Sovinc, mag., direktorica Ljudske univerze Rogaška Slatina, ki je izpostavila zasnovano idejo projekta, ki jo je koordinatorica projekta Mojca Vukovič zelo uspešno formulirala in znala povezati ter za delo motivirati deset različnih izobraževalnih organizacij iz osmih različnih držav. Skozi projekt je bilo po besedah Sovinčeve dokazano, da se lahko otroci in živali še kako dopolnjujejo ter da lahko živali zelo pozitivno vplivajo na razvoj posameznikov.

konferenca_3

V nadaljevanju je omenjeni projekt kateri je bil financiral s strani Evropske unije, v višini 216.310,000 evrov, predstavila koordinatorica Mojca Vukovič ter zbranim med drugim predstavila projektne aktivnosti ter potek usposabljanja v obdobju dveh let.

Skozi predstavitev so konferenco popestrili učenci I. in III. OŠ Rogaška Slatina, ob koncu pa so z zbranimi v dvorani izkušnje delili koordinatorji programa s I. in III. OŠ Rogaška Slatina, Maja Amon, veterinarka vključena v projekt, učiteljice in socialna pedagoginja, Vukovičeva pa je ob koncu izpostavila še načrte za naprej in se zahvalila vsem, ki so jih pri projektu podprli in jim pomagali pri uresničitvi zastavljenih ciljev.

 konferenca_1

Nekaj vtisom in besedam o samem doživljanju ob izvajanja projekta lahko prisluhnete v spodnjem videu.

K. C.