Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarčan Tadej Ferme na selektorjevem seznamu kandidatov za nastop na letošnjem Eurobasketu


Selektor slovenske košarkarske reprezentance Igor Kokoškov je danes objavil širši seznam košarkarjev, na katere računa v akciji za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo konec poletja v štirih evropskih državah.

Med peterico novincev je tudi kapetan KK Rogaške, 26-letni Tadej Ferme iz Mestinja pri Šmarju pri Jelšah, na seznamu pa je ponovno tudi Šentjurčan Luka Lapornik.

Kokoškov je sporočil širši spisek 29-ih imen, na katerem se je ob novincih Jakobu Čebašeku, Janu Kosiju, Gregorju Hrovatu in Martinu Kramplju znašel tudi najboljši igralec slovenskih državnih podprvakov Tadej Ferme. Tadej in Luka Lapornik sta hkrati ena od štirinajstih kandidatov, ki še nimata reprezentančnega nastopa med končno dvanajsterico izbranih. Je pa Tadej Ferme redno igral že za reprezentanco U-20 leta 2011, katere je bil tudi kapetan.

29 kandidatov se bo potegovalo za uvrstitev v ekipo, ki bo 19. julija začela priprave za nastop na letošnjem Eurobasketu. Seznam teh bo Kokoškov razkril konec junija na posebni tiskovni konferenci.

FERME ODLIČNO DOMA, LAPORNIK SLABŠE NA TUJEM

Za Tadejem Fermetom je izjemna sezona, kjer se je ob zelo dobri statistiki s trezno glavo in racionalno igro izkazal predvsem kot pravi vodja ekipe Rogaške. Še posebej je blestel v finalni seriji, kjer je zadel nekaj ključnih košev, ki so Slatinčane vseskozi države v igri za naslov prvaka. Kot vemo, jim je na koncu v dvoboju z Olimpijo vendarle zmanjkalo nekaj sreče. 

28-letni Luka Lapornik je letos odigral svojo prvo sezono v ekipi španske 1. lige Joventut Badalona, kjer je v 11. minutah na parketu v povprečju dosegal dobre 3 točke na srečanje.

Edini košarkar z območja KiO, ki je do sedaj na uradni tekmi oblekel reprezentančni košarkarski dres, je Sandi Čebular, ki je zbral 9 nastopov, a ga po slabši sezoni v Krki ni na selektorjevem seznamu.

NAŠI KOŠARKARJI NA FINSKEM

Članka reprezentanca Slovenije bo na svojem 13. evropskem prvenstvu igrala na Finskem v skupini A s Poljsko, Grčijo, Francijo, Finsko in Islandijo. V drugi del tekmovanja se bodo uvrstile štiri najboljše reprezentance.

Na selektorjevem seznamu sta tudi prvi slovenski zvezdnik Goran Dragić in najboljši mladi evropski košarkar Luka Dončić.

Celoten seznam: Jan Barbarič, Mirza Begić*, Jaka Blažič, Tomaž Bolčina, Vlatko Čančar, Jakob Čebašek, Žiga Dimec, Luka Dončić, Goran Dragić, Tadej Ferme, Gregor Hrovat, Erjon Kastrati, Jaka Klobučar, Jan Kosi, Martin Krampelj, Luka Lapornik, Miha Lapornik, Blaž Mahkovic, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Mitja Nikolić, Alen Omić*, Klemen Prepelič, Matic Rebec, Luka Rupnik

carraro-fest-2017-polsi-klik