Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slavnostna seja Občine Bistrica ob Sotli 2017 (foto, video)


Zadnja junijska sobota je v Bistrici ob Sotli minila v znamenju praznovanja občinskega praznika, ki so ga obeležili z otvoritvijo prireditvenega prostora ter s slavnostno sejo, na kateri so podelili priznanji Dariji Hohnjec in Etno skupini Nojek, plaketo je prejela Ana Gajšek, denarna nagrada pa je šla v roke ekipi RoboBos.

seja_bistrica_1

V sklopu občinskega praznika Občine Bistrica ob Sotli so na predvečer slovenskega državnega praznika v Bistrici ob Sotli v sklopu praznovanja najprej svojemu namenu uradno predali nov prireditveni prostor in prenovljeno notranjost “Gabronke”, nato pa so v prostorih Kulturnega doma pripravilo slavnostno sejo s podelitvijo priznanj.

seja_bistrica_2

Po odpeti himni Dekliškega pevskega zbora La vita, je zbrane nagovoril župan Občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak, ki v svojem govoru v prvi vrsti ni namenil največjega pomena opravljenim investicijam, ampak je poudaril predvsem ljudi, ki ustvarjajo krajevni utrip ter njihove dosežke, o katerih vedno rad spregovori, saj so ljudje tisti, v katere je treba vlagati energijo, saj jo le ti kraju vračajo nazaj.

V nadaljevanju se je dotaknil največjih investicij, ki so se v občini odvile med praznikoma ter ob tem izpostavil ureditev številnih cest, ureditev vežice, optične povezave ter ureditev nujne medicinske pomoči. S posebnim ponosom se je dotaknil letošnjih občinskih nagrajencev, ki po njegovih besedah plemenitijo njihovo preteklost, kreirajo sedanjost in utrjujejo pot v prihodnost. Posebne čestitke je namenil še ekipi RoboBos iz OŠ Bistrica ob Sotli, ki so čez robotsko tekmovanje in uspehe ponesli ime njihovega kraja v svet.

V nadaljevanju se je dotaknil še investicij, ki jih načrtujejo za v prihodnje ter svoj govor zaključil s čestitkam vsem krajankam in krajanom ob njihovem prazniku, hkrati pa tudi vsem državljanom ob dnevu državnosti.

Tik pred najslavnejšim delom seje je zbrane nagovoril še vodja arhitekturnih delavnic, ki so se v zadnjem času odvijale v Bistrici ob Sotli, Matej Blekuš s Fakultete za arhitekturo v Ljubljani, ki je podrobneje predstavil izdelavo promocijskega paviljona, ki je v Bistrici ob Sotli nastal s pomočjo študentov fakultete in je sestavljen iz treh sto let starih vinskih sodov.

Nagrajeni krajani, ki pomembno vplivajo na razvoj Bistrice ob Sotli

V nadaljevanju je po kulturnem programu, za katerega so poskrbeli člani Etno skupine Nojek, sledil najslavnejši del, podelitev priznanj, plakete in denarne nagrade.

Župan Franjo Debelak je v družbi svetnice Metode Reiner, za 30 let ustvarjanja na področju kulture priznanje podelil Dariji Hohnjec, prav tako pa je Občina Bistrica ob Sotli priznanje podelila Etno skupini Nojek, ki je v njihovem okolju prisotna že več kot desetletje.

Plaketo Občine Bistrica ob Sotli je prejela Anica Gajšek, ki se kot organistka že 50 let predaja glasbi, župnijski službi in prispeva k bogatemu življenju v kraju in župniji.

Na koncu pa so na vrsto prišli mladi člani ekipe RoboBos iz OŠ Bistrica ob Sotli, ki so za zgodovinski uspeh, postali so najboljši mladi inžinirji konstruktorji, ki so se domov z ZDA vrnili s pokalom za 1. mesto, prejeli denarno nagrado.

seja_bistrica_5

Hvala ker znate ceniti delo ljudi

V nadaljevanju se je v predstavnik ekipe RoboBos za vso pomoč in podporo zahvalil tako OŠ Bistrica ob Sotli, kot Občini Bistrica. Slednji se je še posebej zahvalil za izraženo podporo tudi skozi denarno nagrado, ki naj bi bila namenjena posameznikom v ekipi, ki pa so se odločili, da le to predajo OŠ Bistrica ob Sotli, ki jim je potovanje v Ameriko skupaj s sponzorji in donatorji tudi omogočila, in sicer si želijo, da bi se s tem denarjem nakupila dodatna oprema, ki bi prihodnjim generacijam omogočila še boljše ustvarjanje. V imenu nagrajencev se je Občini in vsem, ki jih podpirajo, zahvalila še Darija Hohnjec, nato pa so na vrsto s čestitkami in spodbudnimi besedami prišli gostje. Kot prvi je v imenu županje in županov sosednjih občin zbrane nagovoril župan Občine Podčetrtek Peter Misja, čestitkam pa so se pridružili še župani iz Kumrovca, Bošnjacev ter predstavnik Zagorskih Sel.

seja_bistrica_4

 V spodnjih videih prisluhnite izjavi župana Franja Debelaka in nagrajencev, več fotografij pa najdete v fotogaleriji (klik!).

 

K. C.