Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 26. 6. 2017


OPRAVLJENE HIŠNE PREISKAVE

Dne 19.6.2017 so policisti na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo. Pri preiskavi so bile najdene in zasežene vrečke z posušenimi rastlinskimi delci zeleno-rjave barve, za katere obstaja sum, da so prepovedana droga konoplja. Zoper osumljenega po rezultatu vsebnosti THC-ja podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Celje ( v nadaljevanju ODT Celje).

Dne 20.6.2017 so policisti prav tako na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo. Pri prediskavi smo našli in zasegli več nabojev manjšega kalibra katere je občan posedoval brez dovoljenja. Zoper občana bo izdana odločba o hitrem postopku zaradi posedovanja streliva. Prav tako bo zoper njega podana kazenska ovadba na ODT Celje zaradi suma storitve KD Greoženj .

Istega dne so prav tako opravili preiskavo pri občanu, zaradi suma posedovanja orožja brez dovoljenja. Pri preiskavi je bilo ugotovljeno, da je občan posedoval tri plinske pištole katere so mu bile tudi zasežene. Zioper njega bo podana kazenska ovadbe na ODT Celje, kjer bo moral pojasniti zakaj je z navedenim orožjem grozil znancu.

NEZGODA PRI DELU

Dne 19. 6. 2017 so bili policisti obveščeni da je “bik” v kraju Bistrica ob Sotli poškodoval lastnika. Ogotovljeno je bilo da je lastnik živino spravljal v hlev pri tem pa ga je napadel bik. Pri tem je morala posredovati poškodovančeva mati, katera je bika spravila vstran od poškodovanega. Na kraju je poškodovanemu bila nudena zdravniška pomoč nakar je bil z helikopterjem odpeljal na zdravljene v UKC Maribor. Ugotovljeno je bilo, da je zadobil hude telesne poškodbe.

Dne so bili obveščeni da se je v Šmarju pri Jelšah pri delu z kosilnico poškodoval občan. Poškodovanega so ob kosilnici onemoglega našli sosedje. Poškodovani je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Bolnico Celje. Ugotovljeno je bilo da je zadobil hude telesne poškodbe. Za obe nezgodi bomo podali poročilo na ODT v Celju.

NEPRIJAVLJENA PRIREDITEV

Dne 24.6.2917 so policisti ugotovili, da je občanka preko družbenega omrežja vabila na javno prireditev, katere pa ni prijavila. Na vabila se je odzvalo več občanov. Zaradi tega ji bo izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnih zbiranjih.

NEURJE

Dne 25.6.2017 se je na širšem območju Obsotelja in Kozjanskega razbesnelo neurje z točo in nalivi. Tako je neurje v okolici Šmarje pri Jelšah zlomilo drevo, katero je padlo po stanovanjski hiši in le to poškodovalo. Občanu so pri varovanju njegovega premoženja pomagali gasilci.

Istega dne je neurje zanetilo strelo katera je udarila v stanovanjsko hišo v kraju Sedlarjevo. Zaradi udara strele je pričelo goreti ostrešje stanovanjske hiše. Zaradi hitre intervencije gasilcev je bil požar hitro pogašen, gasilci pa so ostrešje zavarovali pred močnim dežjem. Zaradi udara strele je na stanovanjski hiši nastala materialna škoda. Pri ogledu je bilo ugotovljeno da je škodo povzročil udar strele. O tem bo podano poročilo na ODT Celje.

Zaradi močnega deževja je bilo tudi nekaj težav na cestni infrastrukturi. Za odpravo nevšečnosti na cestah so poskrbeli delavci podjetja VOC..

VOZIL POD VPLIVOM ALKOHOLA

Dne 25.6.2017 v večernem času so policisti v kraju Podčetrtek ustavili voznika osebnega vozila, kateremu je preizkus z elektronskim alkotestom pokazal rezultat 0,94 mg/l alkohola. Zaradi navedenega mu je bilo vozniško dovoljenje odvzeto ter bo skupaj z obdolžilnim predlogom posredovano na pristojno sodišče. Sodniku bo moral pojasniti zakaj je vozil pod vplivom alkohola v cestnem prometu. Sodnik pa se bo odločil ali bo občan moral ponovno opravljati vozniški izpit.