Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 7. 6. 2017


Prepoved približevanja partnerju

V noči na 31. 5. 2017 je zaradi prekomernega uživanja alkoholnih pijač prišlo do spora med zakoncema. Nesporazum se je stopnjeval do tolikšne mere, da so morali posredovati policisti. Ker ta primer v omenjeni družini ni bil prvi, so policisti osumljenki kaznivega dejanja Nasilje v družini izrekli ukrep prepoved približevanja svoji družini.

Asistenca in iskalna akcija

Dne 31. 5. 2017 so policisti nudili asistenco zdravniku, ki je želel hospitalizirati osebo z duševnimi težavami. Ob prihodu zdravnika in policistov pa se je pacientka zaradi nestrinjanja s hospitalizacijo skrila. Stekla je iskalna akcija. V roku ene ure je bila izsledena, zdravnik pa ji je nudil strokovno pomoč.

Napadel jo je sosed

Zdravniško pomoč pa je iskala tudi gospa v zrelih letih iz Rifnika. Napadel jo je mladoletni sosed, ki ga je motila njena prisotnost oziroma je iskal šibkejšo osebo, na kateri bo lahko pokazal svoji moč. Zoper mladoletnika bo podana kazenska ovadba. 

Razgrajal je

V noči na 4. 6. 2017 se je mlajši moški iz Šentjurja, ki je bil zelo pijan, spomnil, da se na železniški postaji nahaja nekdo, s katerim bi se rad pogovoril o stvareh, ki so se pripetile pred približno sedmimi leti. Ker sogovornik za to ni bil zainteresiran, je pričel razgrajati in razbijati. Pri tem je razbil tudi šipo na ŽP Šentjur. Za svoje ravnanje se bo zagovarjal na sodišču.

Pobeg s kraja prometne nesreče

V noči na 4. 6. 2017 je voznik zaradi neprilagojene hitrosti s svojim vozilom zapeljal izven vozišča, pri tem podrl prometni znak in se odpeljal dalje. Voznik in vozilo sta bila izsledena. Vozniku bo kaznovan po veljavni zakonodaji.  

Beračenje

Dne 4. 6. 2017 se je pred eno izmed trgovin v Šentjurju ponovno pojavil tujec, ki je vsiljivo beračil. Policisti so mu na kraju izrekli globo ter mu prepovedali takšno početje.

Sosedski spor

V Bezovju pri Šentjurju sta se sprla soseda. Seveda se je to zgodilo zaradi meje. Enemu od sosedov so popustili živci in je pričel drugemu groziti. Ker grožnje dejansko ne spadajo na primeren način reševanja težav, bo zadevo reševalo sodišče.

Poostren nadzor

Med 5. in 11. 6. 2017 poteka evropsko usklajen nadzor po ugotavljanju psihofizičnega stanja udeležencev v prometu. Pri voznikih tako policisti intenzivno ugotavljajo prisotnost alkohola v izdihanem zraku, oziroma drog v telesu voznikov. Vsem voznikom svetujemo, da za volan sedejo trezni, spočiti in brez drugih opojnih substanc ter spoštujejo cestno prometna pravila.

 

Po pooblastilu komandirja PP

Bojan Šipek

Pomočnik komandirja PP

Višji policist vodja izmene II

polovicka_celje_klik