Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odličnost v turizmu: Podčetrtku priznanje zlate zelene destinacije, nagrajen tudi Kozjanski park


V Mariboru je v ponedeljek pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) in Konzorcija Slovenia Green potekal prvi ZELENI DAN SLOVENSKEGA TURIZMA.

V okviru tega dne so petim turističnim destinacijam, trem ponudnikom, trem parkom in dvema turističnima agencijama, ki so uspešno prestale ocenjevanje v okviru certifikacijske sheme ZSST, podelili priznanja SLOVENIA GREEN.

Med nagrajenimi sta bila tudi Podčetrtek z najvišjim zlatim priznanjem in Kozjanski park.

Slovenia  Green Destinations je certifikacijski program, ki ocenjuje in spodbuja trajnostne modele upravljanja in poslovanja v turizmu. S tem destinacije in ponudnike usmerja v zeleno prihodnost z odgovornim odnosom in ravnanjem do narave in okolja ter lokalnega gospodarstva in življenja skupnosti. Na osnovi ocen 140 kriterijev destinacija prejme končno, mednarodno priznano oceno trajnosti po standardu Slovenia Green.

green-destination

Občina Podčetrtek je tako včeraj uradno prejela Zlati znak Slovenia Green. S tem so bila nagrajena skupna prizadevanja za boljšo kakovost življenja prebivalcev občine Podčetrtek ter obiskovalcev, ki jih obiščejo. V program Slovenia Green je trenutno vključenih 22 slovenskih lokalnih turističnih organizacij in samo Podčetrtek ter Ljubljana dosegata oceno nad 8, kar pomeni ZLATO.

Na tokratnem zelenem dnevu slovenskega turizma so priznanje Slovenia Green podelili tudi trem parkom, in sicer je poleg Triglavskega narodnega parka in parka Škocjanskih jam priznanje prejel tudi Kozjanski park.

Ker so pri pridobitvi Zelenega znaka zelo pomembni ljudje in odnosi, so v Podčetrtku ob prejemu nadvse pomembnega in laskavega priznanja, pod Lipo pri Samostanu Olimje, pripravili sprejem in ob županovem vinu in zakuski pripravljeni s strani Turizma Podčetrtek, Bistrica ob Sotli, Kozje, GIZ, nazdravili še eni uspešni zgodbi, ki je sad dela in dobrega sodelovanja med tamkajšnjimi ljudmi.

 Kaj priznanje in naziv pomenita glavnim akterjem: županu Petru Misji, direktorju TICa Boštjanu Misji in direktorju Kozjanskega parka mag. Teu Hrvoju Oršaniču preverite v spodnjem videu.

Karmen Cvirn

maraton-drzavnosti