Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kopališka ponudba na območju Kozjanskega in Obsotelja


Poletje je že pripeljalo prvi vročinski val v naše kraje. Te dni smo sicer dočakali ohladitve, vendar poletje še ni reklo zanje. Za vas smo preverili, kjer se lahko v vročih dneh ohladite na območju Kozjanskega in Obsotelja.
Bazen Šentjur ponuja veliko pestrega dogajanja
Bazen Šentjur
Bazen Šentjur

Bazen Šentjur se nahaja v športnem parku v Šentjurju, zraven atletskega stadiona, košarkarskega igrišča in igrišča za nogomet. Pred nekaj dnevi je odprl letošnjo sezono kopanja in pritegnili številne obiskovalce.

Dnevna vstopnica za otroke znaša 3,5 evra, odrasli pa bodo zanjo odšteli še sto centov več. Na bazenu ocenjujejo, da bi zanimanje povečal večji tobogan, zajetne investicije pa si upravljalec ne more privoščiti.

Terme Olimia – Aqualuna poskrbela za novo atrakcijo
Aqualuna
Aqualuna

V Podčetrtku čaka na vas zelo bogata ponudba razvajanja v bazenih. Najbolj aktualna je seveda Aqualuna, ki vsako leto ponudi kaj novega. King Cobra je sicer veljala za največjo atrakcijo, letos pa je dobila tudi družbo. Black Cannon, ki vam omogoča izjemno hitrost pri spustu in  vratolomen polet v bazen. Najmlajšim je na voljo tudi vodna atrakcija Aqua Jungle 1. Za razvajanje lahko obiščete tudi kateri wellness center, ki je v sklopu Term. Lahko si privoščite kakšno masažo in si iz pestre ponudbe savn izberete najbolj primerno za vaše telo.

Za celodnevno kopanje boste od ponedeljka do petka odšteli 12 evrov, za otroke pa 9,50 evrov. Po petnajsti uri vas bo kopanje stali 8,80 evrov, na voljo pa so tudi različne družinske vstopnice.

Rogaška Riviera za razvajanje v termalni vodi
Rogaška Riviera
Rogaška Riviera

V Rogaški Slatini se lahko kopate v termalno-mineralni vodi, ki je bogata z natrijem, kalijem, kalcijem in magnezijem. Za sprostitev, rekreacijo in vitalnost so vam na voljo zunanji in notranji bazeni s temperaturo od 27 °C do 36 °C, razvajate pa se lahko s številnimi ležečimi, stenskimi ali talnimi masažami.

V Rogaški Rivieri boste za celodnevne radosti v termalni vodi plačali 10 evrov, za otroke pa 6 evrov. Triurne karte stanejo 8 evrov za odrasle in 5 evrov za otroke. Ob sobotah, nedeljah in praznikih so cene nekoliko višje.

Šmarje pri Jelšah bo bogatejše za klasični bazen

V Šmarju pri Jelšah sicer še nimajo bazena, vendar se bo situacija kmalu spremenila. Včasih so že imeli bazen, vendar je pred več kot desetletjem zaprl svoja vrata. Ponovna izgradnja kopališča v Šmarju je večletna želja številnih občanov in ena glavnih predvolilnih obljub novega župana Stanislava Šketa.

Sprva so si želeli naravnega bazena po zgledu Radelj ob Dravi. Na majski seji občinskega sveta je postalo uradno, da bo Šmarje pri Jelšah bogatejše za klasičen bazen. Posebna komisija je namreč ovrgla idejo o naravnem kopališču kot iz večih vidikov neustrezno. Ideja je zdaj jasna, vendar nas do uresničitve čaka še nekaj časa. Tudi na Kozjansko.info bomo še naprej spremljali dogajanje in vas o njem obveščali.