Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti odlični na ekipnem državnem prvenstvu


V nedeljo je Karate klub Polzela kot tehnični organizator organiziral Ekipno državno prvenstvo Slovenije. Udeležilo se ga je 34 klubov iz Slovenije. Med njimi je bilo letos kar pet ekip iz karate kluba Kozjansko in Obsotelje.

Prva ekipa deklic in fantov, v katah – najmlajše in najmlajši stari do 7 let, tretja ekipa dečkov starih 10in 11 let, četrta ekipa mladincev in peta ekipa v športnih borbah  dečkov starih 10 in 11 let.

Pri ekipnem tekmovanju smo odlično klubsko sodelovali z naslednjimi klubi: društvo za karate Celje, Shotokan karate klub Grosuplje, karate klub Velenje. Klubom in trenerjem se na tem mestu lepo zahvaljujemo. Eden od naših odličnih tekmovalcev Žan Luka Lesnika je bil posojen Karate klubu Polzela, in sicer v kategoriji športne borbe mlajši kadeti. Ekipna tekma je tekma s posebnim pečatom. Tukaj pridejo do izraza timski duh, povezanost in složnost, vse to pa je  potrebno združiti v celoto.

Tekmovanje smo začeli z najmlajšimi, in sicer z ekipo najmlajših starih do sedem let. Živa Stendler Klajnšek, Ana in Lea Bele so kljub svoji mladosti že zelo izkušene tekmovalke, kar so pokazale tudi na tem tekmovanju. Pokazale so pravi borbeni, skupinski duh ter spletle prave prijateljske stike. Tako, kot se že celo leto vse tri odlično znajdejo na tatamiju, jim je tudi tokrat odlično uspelo. Kot najmlajše, stare komaj 6 ali 7 let let, so z odliko postale ekipne državne prvakinje Slovenije v katah, od tega Ana in Lea že drugo leto zapored.

Verjamemo v dobro sodelovanje z Živinim klubom tudi v prihodnje. Naslednja je bila ekipa najmlajših v sestavi Filip Lotrič, Vinko Juraja in Tilen Prah. Tudi oni so odlično izkoristili svoje znanje, homogenost in srčnost ter z zanesljivostjo osvojili pokal državnih prvakov. S tem so pokazali, da se lahko z medsebojno pomočjo, pozitivno energijo kosajo z najboljšimi.

Naslednja je bila ekipa dečkov v sestavi Aleš Čeh, Grega Zbil in Luka Bele. Po odličnem nastopu najmlajših, so dobili dodaten motiv in željo, da se tudi oni povzpnejo na najvišjo stopničko. To jim je tudi uspelo. Po skupnih treh treningih so pokazali, da so iz pravega testa, ne le posamezno, ampak tudi v ekipnih bojih ter tako kot odlični posamezni kataši, tudi kot ekipa osvojili naslov državnih prvakov v kategoriji dečki.

Kot zadnja kata ekipa našega kluba, so nastopili mladinci v sestavi Sebastjan Kauzar, Jan in Bor Hartl. Oni so že zelo izkušena, izpiljena ekipa, ki je navajena nastopati na najvišjih nivojih, tako v Evropi kot v svetu. Tudi tukaj so rutinirano odlično izvedli nastop ter zmagali in postali državni prvaki.

Še zadnja ekipa je bila ekipa borbašev dečkov v sestavi Luka Bele, Jakob Žumer in Nejc Kunštek. Tudi borbašem se je uspelo prebiti po zelo razburljivih dinamični kolih do finala. Kljub borbenim duhom, dobro taktiko in tehniko, v finalu niso uspeli premagati nasprotnikov iz Nove Gorice, ter po tesnem porazu klonili. Kljub vsemu so postali državni vice prvaki Slovenije. Kot posojen tekmovalec Žan Luka Lesnika je bil z ekipo karate kluba Polzela po odličnih borbah na koncu vice prvak Slovenije.

Vsem tekmovalcem čestitamo za odlične nastope, ob koncu tekmovalne sezone. Vsem klubom s katerimi smo sodelovali se najlepše zahvaljujemo za sodelovanje. Verjamemo, da smo upravičili zaupanje za sodelovanje pri sestavih ekip.

Kot klub smo nato po skupnem seštevku osvojenih medalj  skupno zasedli fenomenalno 3. mesto v Sloveniji. Vsem aktivnim članicam in članom, simpatizerjem in podpornikom pa prijetne aktivne počitnice in se vidimo v septembru, spočiti, polni elana, novih idej in željni treningov. 

Miha Romih, glavni trener

polovicka_celje_klik