Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Festival ekološke hrane na gradu Podsreda 2017 (foto, video)


V nedeljo je na gradu Podsreda potekal 5. Festival ekološke hrane v podporo sonaravni in okolju prijazni pridelavi hrane.

Festival ekološke hrane je spremljal kulturno-izobraževalni program.
Festival ekološke hrane je spremljal kulturno-izobraževalni program.

Na grajskem dvorišču so se na stojnicah predstavljali ponudniki ekološke hrane, ter zanimivi predavatelji, ki nam bodo z javnim predavanjem podajali različna znanja o ekološkem kmetovanju in zdravi prehrani.

Organizatorji Festivala ekološke hrane verjamejo, da je ekološko kmetovanje ena od najboljših trajnostnih oblik sožitja med človekom in naravo in zato tudi eden najboljših primerov dobre prakse v zavarovanih območjih.

S festivalom želijo promovirati ekološko kmetovanje in hkrati vzpodbujati prebivalce parka, da se za pot ekološkega kmetovanja tudi odločijo.

Grad Podsreda je pritegnil številne ljubitelje ekološke hrane.
Grad Podsreda je pritegnil številne ljubitelje ekološke hrane.

Isti dan je potekal tudi 12. tradicionalni pohod po cvetočih travnikih Kozjanskega parka s prelepimi razgledi. Pohodniki so se lahko ob sončnem sobotnem dnevu odpravili na čudovito pot mimo travnikov, hribovskih domačij in senčnega gozdnega zavetja od Vetrnika proti Oslici, ki je z 860 m najvišji vrh Kozjanskega parka.

Festival ekološke hrane je bil sklepna aktivnost, ki jo je Kozjanski park minuli tedna pripravil za svoje obiskovalce. Dogajanje se je začelo že v petek, ko je na upravi Kozjanskega parka potekal Večer pod češnjo, kjer so gostili Deso Muck. Dan kasneje je na gradu Podsreda potekala fotografska razstava Uroša Abrama, zvečer pa je grad Podsreda za obiskovalce pripravil letni kino pod grajskimi zvezdami

 

V nedeljo sta tako sledila še pohod po zavarovanem območju Kozjanskega regijskega parka in Festival ekološke hrane. Slednjega smo obiskali tudi mi in za vas pripravili bogato fotogalerijo. Ob tej priložnosti smo pred objektiv povabili tudi ponudnika Eko pražarne Lovro in Ludus Naturae, ki sta nam zaupala več o svojem delu in udeležbi na festivalu.Vabljeni k ogledu. 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”686″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″] 

pohod-boc2