Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Začele so se Športne igre društev: najprej so bile na vrsti karte


Na redni letni skupščini Športne zveze Kozje, februarja 2017, je bil podan predlog, da bi Športna zveza Kozje skupaj s svojimi člani – društvi pripravila športne igre med društvi,  po vzoru vaških iger, ki jih je pred leti organiziralo ŠD Polje ob Sotli in so v zadnjih dveh letih zamrle. K sodelovanju so bila povabljena športna društva iz občine Kozje in kot gost ŠD Polje ob Sotli. Igre bodo potekale v 12 panogah, vsako društvo bo gostilo dve panogi.

Vsak mesec od maja 2017 do aprila 2018 se bo izvedlo tekmovanje v eni športni panogi. Zaključek tekmovanje pa bo aprila 2018 z malim nogometom. Takrat bo tudi podelitev pokalov in medalj za vse panoge in za skupni seštevek.

V soboto, 13. maja, so se igre začele. Prva disciplina je potekala v Polju ob Sotli kjer so se ekipe pomerile v “šnopsu”. Tekmovanje je potekalo brez večjih težav in upamo da so bile vse ekipe zadovoljne s potekom tekmovanja. Z rezultatom so bile seveda bolj zadovoljne tiste, ki so bile višje. Prva zmagovalka discipline v Športnih igrah društev je postala domača ekipa ŠD Polje ob Sotli. Za njo so se zvrstile ekipe ŠD Lesično, ŠD Kozje, ŠD Buče in ŠD Zagorje. Ker slovenski pregovor pravi, da kdor nima sreče v ljubezni, jo ima v kartah, je očitno ekipa ŠD Podsreda najbolj ljubljena, saj je osvojila šesto mesto. Vrstni red po prvi disciplini je seveda enak tistemu v šnopsu.

Naslednja disciplina – tek bo potekala v juniju v Podsredi, kot tretja pa bo na vrsti košarka – trojke v Lesičnem. (R.G.)

polovicka_celje_klik