Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

TRILER V ROGAŠKI: Slatinčane v zadnji sekundi podaljška potopil Srb Janković (foto, video)


Košarkarji Rogaške Slatine so bili v izjemno napeti tekmi finala DP v košarki na pragu pomembne prve zmage, a jih je s  košema v zadnji sekundi tako rednega dela kot podaljška pokopal srbski košarkar v dresu Olimpije Nikola Janković.

V pravem trilerju, ki se je iz infarktne končnice razlil v podaljšek, je voz domačih vlekel predvsem kapetan Tadej Ferme. Šmarčan je najprej tri sekunde pred koncem rednega dela zadel trojko in še prosti met za vodstvo Slatinčanov, nato pa v podaljšku dosegel še 7 točk.

A vse to ni bilo dovolj, saj se je Olimpija kljub vodstvu Rogaške za 5 točk minuto in pol pred koncem podaljška uspela vrniti in na koncu zmagati po izgubljenem skoku v napadu, ki ga je uspešno realiziral srbski košarkar Janković.

Ob nekaj nesreče so Slatinčane pokopale predvsem napake v ključnih trenutkih, kot je denimo prestrežena tvegana podaja iz avta pod koš sedem sekund pred koncem podaljška. Podarjena žoga je Olimpiji omogočila protinapad za končno zmago.

Šmarčan v dresu Rogaške Tadej Ferme je kar 10 od svojih 25 točk dosegel v zadnjih petih minutah in 4 sekundah srečanja, a to ni bilo dovolj za končno zmago
Šmarčan v dresu Rogaške Tadej Ferme je kar 10 od svojih 25 točk dosegel v zadnjih petih minutah in 4 sekundah srečanja, a to ni bilo dovolj za končno zmago.

Tudi sicer so košarkarji Rogaške gostom dopustili kar preveč skokov pod svojim obročem in s tem drugih napadov Olimpije, ki ni blestela tako v odstotku meta iz igre (42 %), in prostih metih (60 %). A v slednjem so bili Slatinčani še slabši, saj so zadeli le 10 od 22 prostih metov (45 %), kar je celo manj kot metov iz igre (48 %). Obenem pa so izgubili kar 15 žog (Olimpija 11), na čelu s ključno sedem sekund pred koncem podaljška.

Slatinčane sedaj čaka težko delo v petek v Ljubljani, kjer bodo v Tivoliju skušali nadoknaditi izgubljeno priložnost z domačega parketa. Pri tem ni nepomembno, da je domači strateg Damjan Novaković celotno tekmo odigral praktično s prvo peterko, saj so s klopi na parket stopili le trije rezervisti in skupaj zbrali dobrih 18 minut igre.

Bolj premišljeno je moči razporejal gostujoči trener Gašper Okorn, ki je rotiral devet igralcev, rezervisti pa so skupaj na parketu preživeli 50 minut.

Košarkarjem Rogaške, ki so igrali brez poškodovanega Fona, se tako v drugi ali najkasneje tretji tekmi, ki bo doma že v nedeljo, zna prikrasti utrujenost. Potrebna bo vsaj ena zmaga, če želijo serijo podaljšati na 4, oziroma nato na 5 tekem z zaključkom v Rogaški Slatini.

Spodaj si lahko pogledate fotogalerijo, izjave trenerjev ter preberete potek srečanja.

ROGAŠKA – UNION OLIMPIJA  87:89 (po podaljšku)  76:76 (po rednem delu tekme) (19:22, 16:17, 20:16, 21:21)
Davis 26, Ferme 25, Johns 19, Đuranović 10, Drobnjak 7; Oliver 25, Hrovat 21, Jefferson 16, Janković 15, Milošević 4, Bubnić in Mulalić 3, Pelko 2.

Izjavi po tekmi kapetana Rogaške Tadeja Fermeta in trenerja Damjana Novakovića:

To je ključno dogajanje s slatinskega parketa, vključno z zadnjo akcijo, ki je spodrezala Slatinčane:

Oglejte si še fotogalerijo s srečanja:

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”668″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]POTEK SREČANJA V CELOTI:
Srečanje so podjetneje začeli Ljubljančani in zgodaj povedli z 8:2. Po minuti odmora domačega stratega Damijana Novakovića pa so Slatinčani odigrali bolje in dobre tri minute pred koncem četrtine prvič prešli v vodstvo s 13:12.

Slatinčani so  tem delu igre odigrali nekaj lepih akcij z dvema atraktivnim Aley-oop zabijanjima Američana Johnsa, ki je četrtino končal z devetimi točkami

Olimpija je priključek držala predvsem z meti za tri točke, zadeli so štiri iz šestih poskusov.

V DRUGI ČETRTINI UČINKOVITEJŠA OBRAMBA IN MANJ TOČK NA OBEH STRANEH

Agresivna obramba na obeh straneh se je začela poznati v začetku drugih desetih minut, ko sta obe ekipi zgrešili kar nekaj metov iz igre in uspešno ustavljali napade nasprotnika. Kljub temu so bili po seriji zgrešenih metov Rogaške uspešnejši Ljubljančani in si do polovice četrtine nabrali 8 točk prednosti (24:32).

Domači trener Novaković je ritem nasprotnika prekinil z minuto odmora, po kateri so se domači košarkarji počasi, a vztrajno približevali vse do izenačenja rezultata 3 minute pred koncem polčasa.

Sledila je serija izgubljenih žog Rogaške v napadu, kar so gostje kaznovali z novo trojko in nekaj lahkimi koši. Večji zaostanek Rogaške je s trojko v zadnji sekundi preprečil Darwin Davis.  Polčas se je končal z rezultatom 35:39 v prid Ljubljančanov.

Najboljši strelci ob polčasu so bili Johns 14 in Davis 11 za domače in Oliver ter kapetan Horvat za gostujoče košarkarje.

V DRUGEM POLČASU EKIPI IZENAČENI

V drugi del tekme so Slatinčani ponovno vstopili neprepričljivo. Ob slabem zapiranju pod svojim obročem so jim gostje pobrali kar nekaj žog za nov napad, vrstile so se tudi napačne podaje in zgrešeni meti v napadalnih akcijah.

A tudi Olimpija v napadu ni bila najbolj natančna, zato se prednost gostov ni pretirano povečala. Z lepo akcijo, ki jo je začel Ferme, po podaji Drobnjaka pa z zabijanjem končal Johns, so se ob polovici četrtine Slatinčani približali na 3 točke zaostanka (42:45).

Po nekaj zgrešenih metih Olimpije iz igre in izza črte prostih metov sta Slatinčane s trojkama do vodstva 52:51 dve minuti pred koncem tretjega dela igre popeljala Ferme in Davis, četrtina pa se je zaključila z rezultatom 55:55.

TRILER V ZADNJI ČETRTINI

johns-zabijanjeZadnjih 10 minut je s košem bolje začela Olimpija, Slatinčani pa kar tri minute in pol niso dosegli točke, ko je vendarle svojo četrto trojko zadel Davis. Olimpijo so s košem Fermeta iz protinapada ponovno ujeli pet minut pred koncem tekme (63:63).

Sledili sta trojki obeh kapetanov, ekipi pa sta v zadnje 3 minute rednega dela  vstopili z izenačenim rezultatom (68:68). Po košu Olimpije in seriji zgrešenih poskusov Dragiše Drobnjaka je ta zadel trojko, ko je bilo najbolj potrebno in Slatinčane minuto pred koncem srečanja povedel v vodstvo za točko.

Olimpija je nato zadela prosti met, v naslednjem napadu pa je Slatinčane 30 sekund pred koncem v vodstvo za dve točki popeljal Đuranović. Sledil je koš Olimpije po skoku v napadu in minuta odmora fomačega trenerja Novakovića ob izenačenem rezultatu 14 sekund pred koncem srečanja.

Nato je odgovornost v svoje roke prevzel Tadej Ferme in iz nemogočega položaja tri sekunde pred koncem zadel za vodstvo domačih ter si zaradi prekrška prislužil še dodaten prosti met.

Slatinčani so do prve zmage potrebovali zgolj obranjen napad, a jih je s trojko v zadnji sekundi prizemljil Janković.

Preostale pol sekunde je zadostovalo za Fermetov poskus za 3 točke, a se je žoga odbila z obroča.

PODALJŠEK

V nadaljevanju sta Davis in Ferme s trojkama Slatinčane popeljala do šestih točk prednosti. Olimpija je razultat uspela znižati, a Ferme je nadaljeval serijo ter z novimi petimi točkami Slatinčane minuto in pol pred koncem popeljal do vodstva za 5 točk.

Olimpijo je v igro in zgolj na točko zaostanka s trojko 32 sekund pred koncem vrnil Oliver.

Po neuspelem napadu Rogaške in blokadi na meji prekrška so posest pridobili gostje, po prekršku nad Oliverjem pa je ta zadel en prosti met za izenačenje na 87 slabih 8 sekund pred koncem tekme.

Po minuti odmora so Slatinčani slabo podali iz avta in žogo podarili košarkarjem Olimpije, ki so v protinapadu najprej zgrešili, nato pa je odbito žogo v zadnjih desetinkah tekme v obroč potisnil Janković in Olimpiji prinesel vodstvo v finalni seriji.

t: R. Č,, f/v: E. H.

ortenija-polsi-klik