Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kako od prve zamisli do prvega dohodka: delavnica Koraki v podjetništvo v Šmarju (video)


Prvo majsko sredo se je v prostorih Kulturnega doma Šmarje pri Jelšah, v organizaciji Občine Šmarje pri Jelšah in v sodelovanju s podjetjem Ustvarjalnik, ki ga vodi mlada ekipa na čelu z Matijo Goljarjem, podjetniškim mentorjem, voditeljem oddaje Štartaj, Slovenija!, odvila promocijsko-motivacijska delavnica Koraki v podjetništvo. Z njo in podobnimi projekti želi Občina spodbuditi podjetniški potencial, sploh pri mladih v občini.

Delavnica, ki se je je udeležilo več kot dvajset udeležencev, je potekala v treh delih. V prvem delu so udeleženci skozi zgodbe spoznali nekaj primerov uspešnih poslov, ki so nastali samo z dobro idejo in brez zagonskih sredstev. O svojih podjetniških izkušnjah in kako je pristal v oddaji Štartaj, Slovenija!, je na hudomušen in zabaven način spregovoril domačin in stan up komik Aleš Novak.

Več kot dva ducata udeležencev je z zanimanjem sledilo delavnici, ki jo je vodil Matija Goljar.
Več kot dva ducata udeležencev je z zanimanjem sledilo delavnici, ki jo je vodil Matija Goljar.

V drugem delu delavnice pa je Goljar udeležencem predstavil načine in poti, kako svojo idejo uresničiti, jo pripeljati od prve zamisli do prvega evra prihodka.

Delavnico so zaključili s pogovorom in vprašanji udeležencev o konkretnih idejah in z napotki k njihovi uresničitvi, imeli pa so na voljo možnost sestaviti polletni načrt za uresničitev njihove ideje in prejeli napotke, kako pristopiti k relevantnim mentorjem in se vključiti v obstoječe podporno okolje za podjetništvo v domačem kraju.

Pred kamero smo povabili Matijo Goljarja, ki nam je zaupal nekaj podrobnosti v zvezi s podjetništvom in nam podal praktične namige:

 

smarski-bregi-polsi