Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Bistrici ob Sotli minuli konec tedna obeležili dan šole in izpeljali dobrodelni koncert (foto)


Minuli konec tedna je v Bistrici ob Sotli minil v znamenju dogajanja. Izpeljali so dva dogodka in sicer sobotnega, ko so s pestrim kulturnim, športnim in družabnim programom obeležili tradicionalni dan osnovne šole Bistrica ob Sotli ter nedeljskega, ko se je v Kulturnem domu odvil dobrodelni koncert “Iz srca v srce”. Dan šole so šolarji, učitelji in ostali šolski delavci proslavili z druženjem treh generacij na pohodu in kolesarjenju po okolici šole.

V Bistrici ob Sotli že vrsto let obeležujejo dan šole. Ob tej priložnosti se spomnijo številnih dosežkov učencev in učenk, ki jih ravnatelj Bogomir Marčinković vselej predstavi poimensko, predstavi pa tudi njihove izjemne dosežke, ki jih učenci dosegajo na območnih in najvišjih tekmovanjih. Seveda je uspehov in dosežkov, ki bistveno pripomorejo k prepoznavnosti šole in kraja, vesel tudi župan občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak, ki je ob tej priložnosti učence in obiskovalce pozdravil.

dan_sole_koncert_bos_2

Debelak je med drugim povedal, da bo šola, zahvaljujoč sredstvom nacionalnega razpisa, že z naslednjim šolskim letom zaživela v še lepši luči, predvidenih je namreč nekaj posodobitev, med drugim tudi prostori v telovadnici.

Trenutno so v bistriški šoli najbolj ponosni na uspeh ekipe robotikov RoboBos, ki žanje uspehe na mednarodnem področju in je pokalna zmagovalka na mednarodnem tekmovanju FRST LEGO LEAGUE regije Adria. Že konec tega meseca bodo Slovenijo zastopali na odprtem svetovnem prvenstvu na univerzi v Arkansasu v Združenih državah Amerike.

Dobrodelni koncert Iz srca v srce napolnil dvorano bistriškega kulturnega doma

Nedeljsko popoldne pa je v Bistrici minilo v znamenju dobrodelnega koncerta Društva prijateljev mladine in osnovne šole. Izkupiček, ki so ga zbrali na koncertu (kar 1950 evrov), bo namenjen otrokom iz socialno ogroženih družin – za šolske potrebščine, ekskurzije, šolo v naravi in ostale dejavnosti. Program sta povezovali Jona Kunej in Tina Reher.

dan_sole_koncert_bos_3

Koncert z bogatim programom sta odprli pevki Lara Božjak in Neža Švajger, ob njiju pa sta nastopila plesalca Petra Preininger in Davor Stojaković. Nastopili so otroci Vrtca Bistrica on Sotli,  OPZ in MPZ OŠ Bistrica ob Sotli, članice dekliškega PZ La Vita. Osrednji gostje koncerta pa so bili vokalni kvartet Kvarta, WildArt in trije člani skupine Mi2, ki so zapeli skupaj s šoslim in dekliškim zborom. 

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

Foto: Emilija Šterlek in Društvo prijateljev mladine

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”661″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]smarski-bregi-polsi