Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Upravna enota Šmarje jeseni vendarle zapušča kontejnerje, zapravili ogromno davkoplačevalskega denarja


Po šestih letih v začasnih prostorih se naj bi Upravna enota Šmarje pri Jelšah septembra vendarle preselila v staro, a prilagojeno upravno stavbo neposredno ob domnevno nevarni občinski stavbi.

V strahu pred rušilnim potresom, ki bi morda prekomerno poškodoval obstoječo občinsko stavbo, so se namreč leta 2011 zatekli v začasne bivalnike, postavljene na parkirišču za Občino. Bojazni z njimi niso delili župan in člani občinske uprave, ki so v stavbi še danes.

Rušilnega potresa ni bilo, davkoplačevalce pa bo večletno vedrenje Upravne enote v kontejnerjih stalo okrog milijona evrov, kar je več denarja, kot bi potrebovali za sanacijo obstoječe občinske zgradbe, ki je na eni strani posedena za 13 centimetrov in zato nekateri ocenjujejo, da potresno nevarna.

Nadaljnjega pol milijona bo potrebnega za prilagoditev sosednje upravne stavbe v tako imenovani Upravni center ter nabavo pohištva, kjer bo to potrebno.

Tam bodo ob upravni enoti združene tudi preostale službe, tako bodo občankam in občanom na voljo na enem mestu, v prijaznejših prostorih,” je za portal MMC RTV dejal minister za javno upravo Boris Koprivnikar, ki si je situacijo na terenu ogledal minuli teden ob vladnem obisku Savinjske regije.

Da bo do selitve prišlo predvidoma septembra, je za nacionalni medij potrdil tudi načelnik Upravne enote Vicencij Habjan in dodal, da bodo službe v novih prostorih sicer nekoliko bolj »razmetane« v treh nadstropjih. A nova rešitev po njegovih besedah vseeno prinaša hitrejše opravljanje nalog za stranke in visokokakovostna storitev.

Upravna stavba, v katero se sedaj vendarle seli Upravna enota, je sicer že nekaj časa v lasti države, saj je lastništvo nanjo pred leti brezplačno prenesel šmarski občinski svet, z namenom, da se prostori Upravne enote v njej čim prej uredijo.

Zakaj se bo to zgodilo šele letos in kako država (tovrstne odločitve se sprejemajo na ministrstvih) opravičuje potratno ravnanje z davkoplačevalskim denarjem, bomo na Kozjansko.info pisali v naslednjih tednih. Porabljen milijon in pol bi namreč zadostoval za sanacijo obstoječe občinske stavbe, kot najbrž tudi za selitev skupaj z občinsko upravo v prenovljene prostore Šmarskega hrama ali celo za postavitev nove, energetsko varčne upravne zgradbe.

Ob tem poceni ne bo tudi rušenje kmalu zapuščenega objekta dosedanje občine, od koder se bo občinska uprava predvidoma naslednje leto preselila v prenovljeni Šmarski hram.

Podrobneje kmalu na Kozjansko.info, za začetek pa poglejte kaj nam je o novem upravnem centru minuli teden v Šmarju povedal minister Koprivnikar:

ortenija-polsi-klik