Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Spremenjena bo meja med občinama Šentjur in Šmarje pri Jelšah


Šentjurski občinski svetniki so prejšnji teden tudi v drugi obravnavi sprejeli spremembo meje v naselju Grobelno, s čimer se bo spremenila tudi občinska meja, če je bodo sprejeli tudi šmarski svetniki, ki so zaenkrat gradivo obravnavali v prvi obravnavi.

Na pobudo Primoža Gajška, stanujočega na naslovu Grobelno 70, 3231 Grobelno, in ob soglasju obeh sosednjih občin, je nastala pobuda za spremembo meje naselja in posledično tudi spremembo meje med občinama. Sedanje naselje Grobelno – del leži v dveh katastrskih občinah, ki pa sta tudi v dveh različnih občinah.

Poldrugo stoletje stara nepregledena meja 

Med območjema naselij, ki ležita vsaka v svoji katastrski občini, poteka sedaj izredno členovita in nepregledna meja in sicer po starem potoku, ki pa ima spremenjen tok že od približno l. 1850 oz. od izgradnje železniške proge dalje. Ob izgradnji železniškega nadvoza v letu 2015 se je dodatno spremenil tudi prometni režim na tem območju, zato gre ob upoštevanju vseh navedenih dejstev sprejeti oceno, da je ureditev meja postala neprimerna.

V postopku spremembe bodo nastali stroški pri zamenjavi osebnih dokumentov in zamenjavi hišne številke, ki jih nosi predlagatelj, ki bo poslej šentjurski občan. Geodetski organi bodo ostale evidence uskladili po uradni dolžnosti.

meja_sentjur_smarje_maj_2017

Modro obarvano območje bo pripadlo Šentjurju, rdeče pa Šmarju

Šmarska občina bo po končanju postopkov imela nekaj večje območje, šentjurska pa manjše, iz elaborata, ki so ga obravnavali svetniki obeh občin, pa površina, ki prehaja ni razvidna.

dan-77-polsi-klik