Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Spoznala sta se moža, ki skupaj štejeta 201 leto


Pri Bajčevih iz Tekačevega so pri kosilu slišali po radiu, da v Domu starejših Šentjur praznuje stoti rojstni dan Alojz Šet Alojz. Boris Bajc je predlagal očetu Jožetu, da bi šla en dan obiskat tega stoletnika. Oče Jože, ki je lanskega oktobra prav tako dopolnil sto let, namreč večkrat potoži, da nima več prijateljev in družbe, ker so že vsi zapustili ta svet.

Čez tri dni je oče Jože le vprašal sina, kdaj se bosta odpravila na obisk v Šentjur. Sin Boris je navezal stike z Domom starejših in sinom gospoda Šeta. Dogovorila sta se za termin in tako je prišlo do prijetnega srečanja dveh stoletnikov.

Gospod Bajc starejši je še samostojen, pomičen, medtem, ko gospod Šet potoži, da bi bil bolj zadovoljen, če bi ga še nesle noge. Oba stoletnika je prišla pozdravit direktorica Doma starejših Šentjur mag. Vesna Vodišek Razboršek in gospod Šet je takoj namignil obiskovalcu, kako »fejst« direktorico imajo.

Slatinčan še niti tretjino življenja

Gospod Bajc je povedal nekaj pohval in hudomušnih pripomb, pri čemer je direktorica ugotovila, da sta si s Šetom v tem zelo podobna in da je verjetno tudi to eden izmed receptov, da se dočakajo tako lepa leta. Jože Bajc je povedal, da izhaja iz Rake na Dolenjskem, po poklicu je bil trgovec in da je bil dolga leta v Krškem, zdaj pa že okoli 35 let s sinovo družino živijo v Tekačevem. Povedal je, da ima doma še ženo, ki je deset let mlajša in še lepo skrbi za oba. Ja, dodal je, da je bil poročen samo enkrat – do zdaj.

Srečanje dveh stoletnikov je minilo v prijetnem klepetu in obljubi, da ga še kdaj ponovijo.

*foto: DSŠ

polovicka_celje_klik