Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška z zmago v Laškem izsilila tretjo polfinalno tekmo


Na drugi polfinalni tekmi končnice košarkarskega državnega prvenstva je ekipa Rogaške, če je želela še podaljšati letošnjo sezono, morala zmagati, kar ji je po preobratu v zadnji četrtini, ki so jo dobili z 11:27, tudi uspelo. Odločilna tekma bo v petek ob 18.00 v mestu vrelcev.

Rogaška je s serijo šestih točk v četrti minuti povedla 7:10, v sedmi minuti pa je vodila z 11:14. Sledilo je domačih 8:0, Laščani pa so prvo četrtino dobili za tri točke. 

V začetku druge četrtine so Slatinčani, ki so imeli veliko podporo na tribunah, kjer so bili prvič v tej sezoni glasni tudi Laščani, dosegli osem zaporednih točk za 22:25. Potem sta bili ekipi do konca polčasa skupaj, na glavni odmor pa so s točko prednosti odšli košarkarji Zlatoroga.

Po glavnem odmoru je boljše nadaljevala domača vrsta, pri Rogaški pa je za nekaj časa na klop moral Tadej Ferme, ki je prejel udarec v glavo, ki je povzročil krvavitev, a je čez čas lahko nadaljeval ob pomoči povoja. Zlatorog je po 30 minutah vodil 55:49. 

Gostje v zaključku povsem prevladali

V 32. minuti je igralec Rogaške Dragan Đuranović prejel peto osebno napako, a to gostov ni ustavilo. Na polovici zadnje četrtine je najboljši strelec Slatinčanov, Taylor Johns, izenačil na 64. Rogaška je na krilih Dragiše Drobnjaka, ki je dosegel pol ducata zaporednih točk, prevzela pobudo, Laščani pa so ostali brez Miljkovića in Krušiča. Dobri dve minuti do konca je sledil še koš Mihe Fona za 66:74, Laščani pa niso mogli več organizirati uspešne akcije. 

Za razliko od prve tekme sta bili tokrat ekipi v skoku izenačeni, z ramo ob rami pa sta bili tudi v vseh drugih statističnih parametrih.

Zlatorog : Rogaška 66:76 (20:17, 18:20, 17:12, 11:27) [1:1 v zmagah]

Johns 21 (11 skokov), Davis 17, Drobnjak in Fon 14, …

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško: “Čestitke ekipi Rogaške za zasluženo zmago. Košarkarji Damjana Novakovića so bili preprosto boljša ekipa. Moji fantje niso bili pravi. V dvoboj smo vstopili preslabo in premehko. Imeli smo kar nekaj priložnosti, da se oddaljimo od Slatničanov, a jih nismo znali izkoristiti. V zadnji četrtini so bili odločilni predvsem odlični skoki v napadu košarkarjev Rogaške ter večja zbranost. Veliko mojih fantov še nikoli ni bilo v takšni situaciji, kot je polfinale državnega prvenstva. Na žalost nam ni pomagal niti domač teren. Zdaj se je potrebno zbrati in pozabiti na vse skupaj, saj je jutri nov dan. Pogledati moramo, kaj smo počeli narobe in skušati v enem dnevu popraviti naše napake. Predvsem si želim, da na tretji tekmi ne bomo ponavljali napak iz te druge tekme polfinala. Na petkovi tekmi moramo dati vse od sebe in le tako bomo prišli do želenega finala.”

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Na srečanju v Laškem smo imeli kar nekaj težav. Soočiti smo se morali z visokim številom osebnih napak, poškodbo pa je staknil Tadej Ferme, kateremu so med srečanjem zašili rano. Zaradi omenjenih težav smo imeli na tej tekmi nekaj slabših trenutkov. Ob pravem času smo povedli in tekmo zaključili s težko prigarano zmago, ki je rezultat ne pokaže. Resnična hvala vsem našim navijačem, ki so nas spodbujali na tem gostovanju.”

smarski-bregi-polsi