Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dan odprtih vrat vinske kleti Društva vinogradnikov in kletarjev Trta Šmarje pri Jelšah (foto)


Prvo majsko soboto je Društvo vinogradnikov in kletarjev Trta Šmarje pri Jelšah pripravilo dan odprtih vrat vinske kleti, katerega namen je bilo druženje ob okušanju vin. Ob tej priložnosti pa je Evropski red vitezov vina podelil domicilni grb celjskemu viteškemu omizju, ta pa je po dogovoru z društvom Trta in šmarskim županom sklenil, da grb namesti pri vhodu v šmarsko vinsko klet. 

Dan odprtih vrat je v prvi vrsti namenjen druženju z domačimi vinarji, spoznavanju česa novega, svoje je dodala še topla in sončna sobota. Slednje je med drugim v nagovoru izpostavil tudi predsednik Društva vinogradnikov in kletarjev Trta Jani Vreže. Zahvalil se je prisotnim za obisk in jih povabil k druženju po uradnem delu.

Zbrane je v imenu Občine Šmarje pri Jelšah nagovoril tudi župan Stanislav Šket, ki ni skrival navdušenja nad dogodkom: “Ta dan smo naredili pomemben, drugačen, bogat – s tem, da bo od danes naprej tukaj visel domicilni grb celjskega viteškega omizja Evropskega reda vitezov vina. Da pa se zgodijo tako pomembni dogodki, je potrebno veliko postoriti že prej – od nastanka društva, nastanka razvoja…In tukaj gre velika zasluga našim članom društva, Tadeji Vodovnik, Janiju Vrežetu in Franciju Namuršu, ki so tudi člani celjskega omizja vitezov vina in mislim, da je njihova velika zasluga, njihova dejavnost tudi v tem redu, da bomo danes obesili prvi grb!”, je med drugim povedal Šket.

dan_odprtih_vrat_klet_smarje_2

Zbrane pa je nagovoril tudi 1. prokonzul Evropskega reda vitezov vina Tomislav Kovačič, ki je obiskovalcem predstavil sam red vitezov vina, njihovo poslanstvo ter izpostavil pomen grba, ki so ga prejeli v Šmarju: “Danes bo prvič podeljen domicilj na področju delovanja celjskega omizja, ki sega vse od Sotle pa do Savinjskih Alp…Domicilj pomeni še nekaj več, ne samo dom. Pomeni območje, kjer se srečujemo prijateljujemo, se lahko posvetimo drug drugemu ob vinu, ki kot žlahtni napitek na čudodelni način tako, da ga ob zmernem uživanju lahko dojemamo kot resnično najbolj zdravo alkoholno pijačo. Vino ima čudodelno moč, zato prispevamo h kulturi pitja na način, da smo tisti, ki promoviramo vino.”

Po nagovoru Tomislava Kovačiča sta vodja celjskega viteškega omizja Jože Tominšek in Jani Vreže namestila domicilni grb nad vhod v klet. Sledilo je druženje v kleti, Občina Šmarje pa je poskrbela za golaž za obiskovalce, ki so si lahko ogledali predstavitev šmarskih vinogradnikov in vinarjev ter ponudnikov iz šmarske občine.

dan_odprtih_vrat_klet_smarje_3

 Poleg članov celjskega omizja so bili na prireditvi še člani – vitezi vina – mariborske legature in legature za Pomurje. Za glasbeni program so poskrbeli člani Društva godbenikov Šmarje in citrarka Andreja Grosek, program je povezovala Sergeja Javornik

Vabljeni k ogledu galerije fotografij.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”659″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]eH

smarski-bregi-polsi