Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

2. tekma finala Lige Nova KBM: Slatinčane že drugič pokopala trojka v zadnjih sekundah srečanja


Košarkarji KK Rogaška so, ponovno z zvrhano mero smole, izgubili tudi drugo tekmo finala državnega prvenstva v košarki. Olimpija je ponovno v zadnjih sekundah zadela težak met za tri točke, ki je letvico usodno prelomil na njeno stran.

UNION OLIMPIJA : ROGAŠKA 75:73 (15:14, 21:19, 19:17, 20:23) [2:0]
Jefferson 16, Janković 15 (10 skokov), Hrovat 14; Ferme 19, Johns (8 skokov), Đuranović (7 skokov) in Davis (5 podaj) po 14.

Slatinčani so tekmo začeli bolje od Ljubljančanov in po treh minutah in pol igre povedli z 11:4. A od tu naprej se jim je ustavilo v napadu in vse do trojke Fona dve minuti pred koncem četrtine niso dosegli točke.

Olimpija se je v tem času povsem približala in vmes tudi povedla ter prvo četrtino zaključila s točko prednosti (15:14).

Drugo četrtino so bolje začeli domačini in si s serijo 8:0 v prvih dveh minutah in pol priigrali 9 točk prednosti. Po minuti odmora je naval Olimpije s trojko in nato še prodorom nekoliko zaustavil Tadej Ferme, po ukradeni žogi in zabijanju Johnsa ter dodatnim prostim metom pa se je Rogaška  približala zgolj na tri točke zaostanka (27:24). S to razliko med ekipama se je končal tudi polčas (36:33)

Slatinčani so, podobno kot prvo tekmo, slabo zapirali prostor pod svojim obročem, saj jim je Olimpija v prvem polčasu pobrala kar 6 skokov v napadu in skok v celoti dobila z 21:14. V drugih statističnih podatkih sta  bili ekipi razmeroma izenačeni. 

IZENAČENO DO KONCA

V drugem polčasu sta se ekipi izmenjavali v vodstvu. A Olimpija se je po nekaj zgrešenih metih Slatinčanov in nepotrebne nešportne napake Davisa odlepila na pet točk prednosti dve minuti pred koncem. Nato so Slatinčani v obrambi Olimpiji dopustili kar tri zaporedne napadalne skoke, kar so domači na koncu kaznovali s trojko za 52:44.  Slatinčani so razliko do konca 30 minut igre znižali na 5 točk zaostanka.

Zadnjih deset minut se je začelo po najslabšem scenariju za Slatinčane, s trojko njihovega nekdanjega košarkarja Bubnića. Po zapravljenem napadu je Olimpija nato še zadela iz igre in si slabih 8 minut pred koncem priigrala 10 točk prednosti.

Slatinčani so se ponovno zbrali in kapetan Ferme je šest minut pred koncem ponovno zadel izjemno pomembno trojko za priključek na tri točke zaostanka.

Po nekaj uspešnih akcijah gostov in koših Johnsa, Fona in danes zelo dobrega Đuranovića so Slatinčani slabe tri minute pred koncem srečanja po dolgem času ponovno povedli (67:68). 

A spet so sledile tri slabe poteze Slatinčanov. Najprej je Johns zgrešil dva prosta meta, nato so dopustili trojko ter zapravili še en napad, po katerem so domačini s košem Jankovića povedli za 4 točke minuto in sedemnajst sekund pred koncem tekme.

Vseeno je gostom z ubranjenim napadom in ukradeno žogo 25 sekund pred koncem tekme uspelo rezultat izenačiti.

Vse je že kazalo na podaljšek, ko je branilec Olimpije Jefferson tri sekunde pred koncem zadel nemogoč met za tri točke, potem ko sodnik nad njim ni dosodil tako imenovane “male” osebne napake.

So pa to dosodili nad Drobnjakom, ki je po izvajanju iz sredine igrišča takoj zadel trojko. Ta seveda ni veljala, slatinski veteran pa je dobil na voljo dva prosta meta. Prvega je zadel,  drugega pa taktično zgrešil, a je skok dobil ljubljanski center Janković. Na semaforju je ostala le sekunda.

Slatinčani so sicer takoj storili osebno napako, a ker še niso bili v bonusu, so košarkarji Olimpije izvajali iz strani in žogo zadržali v posesti do konca.

Damjan Novaković, trener Rogaške:
Rad bi čestital svojim igralcem za pogumno igro. Nesrečni poraz na prvi finalni tekmi jih ni potrl. Prikazali so maksimalno željo po zmagi. Ponovno smo nesrečno izgubili. Bolj kot poraz nas skrbi poškodba đuranovića. Upamo, da bomo v nedeljo igrali v polni postavi in serijo vrnili v Ljubljano. Zahvaljujem se številnim Slatničanom, ki so nas spodbujali na današnji tekmi.

ODLOČIL SLAB SKOK V OBRAMBI IN UTRUJENOST SLATINČANOV

Prav je zapisati, da je Slatinčane že drugič zapored v tej finalni seriji spremljala zvrhana mera smole. Košarkarji Olimpije so namreč tudi tokrat v zadnjih sekundah zadeli težak met za tri točke, ki je bil za Slatinčane ponovno usoden.

A obenem je srečanje še enkrat razkrilo veliko slabost košarkarjev iz zdraviliškega mesta – slab skok v obrambi in zapiranje pod svojim obročem. predvsem pa je bila vidna utrujenost branilcev Rogaške Davisa in Fermeta, katera so gostje agresivno pokrivali skozi celotno tekmo.  Prvo tekmo sta namreč odigrala v celoti, tudi tokrat pa sta na parketu preživela 38 oziroma 37 minut.

Slatinski trener Novaković je ponovno na parketu v glavnem držav prvo peterko, od rezervistov pa je le Fon igral več kot 5 minut (24 minut). Nasprotno pa je Gašper Okorn tudi tokrat postavo na parketu precej rotiral in nekoliko razbremenil nosilce igre, da so končnico lahko odigrali bolj spočiti. 

Psihološko zagotovo načeto slatinsko ekipo sedaj čakata dva kratka dneva regeneracije in ključna nedeljska tekma v domači dvorani, ki lahko bodisi ponovno obudi njihove upe, bodisi pa jih pošlje na počitnice nekaj dni prej kot bi si verjetno želeli.

Tekmo, ki se bo v nedeljo začela ob 18. uri, bomo v živo spremljali tudi preko Kozjansko.info.

R. Č.

ortenija-polsi-klik