Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentjurju vabijo mlade k sodelovanju pri projektu razvoja kulturnega turizma v občini


Mladinski center Šentjur, organizacijska enota Razvojne agencije Kozjansko, vabi mlade, starejše od 18 let, k sodelovanju pri turističnem projektu na temo razvoja kulturnega turizma v občini Šentjur. Mladi bodo imeli priložnost razvijati svojo idejo ali pa sodelovati v skupini. Pri razvoju idej bodo pomagali sodelavci Razvojne agencije Kozjansko in predstavniki Občine Šentjur.

Potek projekta

Občina Šentjur je izjemno bogata s kulturno dediščino, manjka pa dobra interpretacija dediščine, prepletene s storitvami in produkti, ki so jih turisti pripravljeni plačati, tudi po višjih cenah. Nove izvirne ideje in predloge izboljšav obstoječih turističnih storitev ter produktov bodo sodelujoči razvijali na vsebinski, organizacijsko-izvedbeni in finančni plati.

Celostno razvite projekte bodo predstavljali predstavnikom Razvojne agencije Kozjansko in Občine Šentjur.

Ob tej priložnosti vabijo mlade, ki imajo odgovore, kako izboljšati slabosti ali izkoristiti prednosti šentjurske turistične ponudbe. Skupaj bodo iskali odgovore na naslednja vprašanja:

• Kako narediti muzejske zbirke bolj dinamične, izkustveno-interaktivne, kako vanje vpeljevati digitalizirane vsebine?

• Kako interpretirati spregledano kulturno dediščino? Katere vsebine manjkajo?

• Kaj in kje naj turisti nakupujejo?

• Kako turistom približati posamezne vsebine in ponudnike storitev, produktov?

• Kako izbrane kulturne prireditve razviti v magnet za obiskovalce?

• Katere tradicionalne ali popolnoma nove lokalne kulinarične specialitete bi postavile naše območje na kulinarični zemljevid?

Prijave do 7. maja, prvo srečanje predvideno 13. maja 

Ideje bodo mladi lahko razvijali individualno ali v skupinah. Srečanja bodo potekala enkrat tedensko, prvo srečanje je predvideno za soboto, 13. maja, ob 10.00 uri v Aktivatorju, na ulici Dušana Kvedra 23 v Šentjurju.

Če bodo ideje vezane na kulturno dediščino različnih krajevnih skupnosti občine Šentjur, se bodo projektne aktivnosti izvajale tudi na terenu. Udeležba na projektu je brezplačna, prijave sprejemajo do vključno nedelje, 7. maja 2017!

Vir: MC Šentjur