Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Svet novega šmarskega Zavoda za turizem, šport in mladino za direktorico izbral Melito Bevc


Melita Bevc (vir foto: Facebook)
Melita Bevc (vir foto: Facebook)

Šmarje je vse bližje uresničitvi ene izmed pomembnih točk volilnega programa sedanjega župana Stanka Šketa – ustanovitve Zavoda za turizem šport in mladino.

Šestčlanski svet zavoda je izmed 24 kandidatov s štirimi glasovi od šestih za direktorico predlagal diplomirano ekonomistko Melito Bevc z Grobelnega. Sedaj jo mora potrditi še občinski svet. 

Svet zavoda, v katerem, zanimivo, ni nobenega predstavnika s področja turizma, sta pa dva za mladino, dva iz občinskega sveta ter predstavnika občinske uprave in športnega društva OŠ Šmarje, je najprej izločil 12 kandidatov, ki po njihovem mnenju niso izpolnjevali pogojev razpisa, nato pa med preostalimi za direktorico izbral 44-letno Melito Bevc.

Diplomantka Fakultete za komercialne in poslovne vede je pred leti delala v Domu starejših Šentjur, trenutno pa vodi zasebni zaposlitveni center za invalide v Celju.

Po neuradnih informacijah izbor kandidatov ni bil najbolj širok. Med tistimi, ki so izpolnjevali pogoje je primanjkovalo predvsem ljudi z bogatimi izkušnjami s področij, ki jih bo pokrival zavod. Morda tudi zaradi tega izbrana kandidatka ni dobila soglasne podpore članov sveta zavoda, saj se naj bi pojavljali pomisleki, ali izmed prijavljenih kandidatov sploh kogarkoli izbrati.

Na koncu je med člani sveta zavoda, ki imajo prvo besedo, očitno prevladalo večinsko stališče, da Melita Bevc ustreza pričakovanjem, oziroma da si zasluži svojo priložnost. Temu bo moral pritrditi še šmarski občinski svet, ki ima pravico veta na imenovanje direktorjev občinskih zavodov. O tem se bo odločalo na majski seji.

Po imenovanju direktorja bo v okviru zavoda razpisano še eno strokovno delovno mesto in sicer za področje, ki ga ne bo pokrival imenovani direktor. Glede na okoliščine je za pričakovati, da bodo iskali sodelavca s področja športa.

Znotraj Zavoda za turizem, šport in mladino bo deloval še režijski obrat za urejanje okolja, s katerim se v zavod iz občinske uprave selijo trije zaposleni.

boksarski-zavec-polsi