Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S koncerta skupine Sled v Rogaški Slatini (foto, video)


Minulo soboto se je v Kulturnem centru Rogaška Slatina odvil koncert skupine Sled s pomenljivim naslovom “Pridi v Rogaško Slatino”. Večer, poln odlično izvedenih slovenskih in tujih pesmi je popestrila gostja Anja Šivic, tekmovalka oddaje Slovenija ima talent.

Težko pričakovani koncert kostrivniške skupine Sled, ki jo je desetletje vodil in usmerjal Martin Druškovič, njegovo delo pa nadaljuje Jasna Druškovič, letos obeležuje že 16. leto delovanja. Skupina je nastala na predlog župnijskega pastoralnega sveta in je na začetku prepevala pri mašah v Kostrivnici, a se je kmalu začela redno udeleževati pevskih revij in drugih nastopov. Danes skupina združuje 18 mladih pevk in pevcev.

Zadnja leta organizirajo samostojne koncerte, gostovali so na Češkem, že ob peti obletnici delovanja so prejeli občinsko priznanje. Skupina Sled se vse od začetkov delovanja povezuje z drugimi društvi, s katerimi skupaj ustvarjajo in zaznamujejo lokalni kulturni utrip.

koncert_skupine_sled_2

Na sobotnem koncertu, ki ga je povezovala Alenka Vodušek, so obiskovalce navdušili s skrbno izbranim repertoarjem, ki je obsegal ljudske pesmi, tuje in priredbe. Posebej so navdušili s pesmijo Pridi v Rogaško Slatino, za katero so pripravili video spot, ki bo kmalu na ogled. Vabljeni, da jih prisluhnete v spodnjem video posnetku, v katerega smo zajeli nekaj utrinkov s koncerta.

Ob dobrih izvedbah repertoarja pa velja omeniti sicer preprosto, a domiselno scenografijo, ki so jo sestavljali barvni baloni. Za razgibanost večera so poskrbele pevke in pevci sami, tako s pesmimi kot s postavitvijo skupine. Seveda je za atraktivno žilico poskrbela Anja Šivic, ki je s svojim plesom ob drogu marsikateremu obiskovalcu vzela dih. 

Vabljeni k ogledu video posnetka in galerije fotografij, posnetih na dogodku.

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”634″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]polka-valcek-polsi-klik