Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška s Fermetovo trojko po dveh podaljških ugnala Laščane (dopolnjeno)


V prvi tekmi 6. kola Lige Nova KBM za prvaka je ekipa Rogaške pred kamerami Televizije Slovenija prišla do nove zmage, in to po kar 50 minutah neto igralnega časa. V odločilni periodi so gostje dosegli samo eno točko, domači pa en koš iz igre, a ta je štel za zmago!

Foto: Kvirina Martina Zupanc
Foto: Kvirina Martina Zupanc

Gostitelji so bolje začeli in v prvi četrtini največ vodili za šest točk. S košem razpoloženega Leona Šantlja je domača prednost v 13. minuti znašala osem, a so potem Laščani s serijo 1:10 prišli do prve prednosti. Ob polčasu so pivovarji vodili za pet točk. Točno na polovici tretje četrtine so gostje povedli z dvomestno prednostjo, domači pa so v izteku tega dela igre z 8:2 prišli na 48:50. 

Slatinčani so 19 sekund pred koncem rednega dela z zabijanjem Mihe Fone povedli za šest točk, a to ni bilo dovolj za zmago, saj so gostje uspeli še pravočasno izenačiti. Po minimalni prednosti gostujoče zasedbe je koš za drugi podaljšek prispeval Dragiša Drobnjak. V drugem podaljšku nobena stran ni uspela zadeti iz igre kar nekaj časa, gostje pa so od štirih prostih metov zadeli le enega.

Pol minute pred koncem je Rogaška zaostajala za dve točki, a je kapetan Tadej Ferme 10 sekund pred koncem zadel trojko za vodstvo. Na drugi strani gostje niso uspeli zadeti, Taylor Johns je pobral svojo 11. odbito žogo, dvorana pa je padla v ekstazo.

Rogaška tako ostaja na vrhu razpredelnice in je skoraj že v polfinalu končnice, kjer je bila nazadnje pred dvema sezonama.

Rogaška : Zlatorog Laško 77:75 (20:14, 11:22, 17:14, 21:19, 5:5, 3:1) *po dveh podaljških

Šantelj 17, Davis 16 (10 podaj), Drobnjak 14, Đuranović 12, …

Foto: Kvirina Martina Zupanc
Foto: Kvirina Martina Zupanc

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Odigrali smo še eno napeto tekmo proti odlični ekipi Zlatoroga, ki jo je zaznamovala dobra igra v obrambi. Po vodstvu Laščanov nam je uspelo pripraviti preobrat, ob koncu rednega dela pa smo nesrečno zapravili priložnost za zmago. V podaljšku smo z borbeno in srčno igro prišli do novih dveh točk. Čestitke obema ekipama za požrtvovalno predstavo in vložen napor.”

Aleš Pipan, trener Zlatoroga: “Če na tako izenačenem dvoboju, kot je bil ta z Rogaško, zgrešiš 13 prostih metov, in če v sami končnici tekme ne odigraš hrabro in odločno, potem si zmage preprosto ne zaslužiš. Zato čestitke ekipi iz Rogaške Slatine za zmago.”

Lestvica

    Z/P točke
1. Rogaška 5/1 11
2. Krka 4/1 9
3. Zlatorog Laško 3/3 9
4. Union Olimpija 2/3 7
5. Hopsi Polzela 2/3 7
6. Helios Suns 0/5 5

V skupini za obstanek se bodo v soboto, 15. aprila, ob 20.00 v Podčetrtku pomerili termalci in ekipa Tajfuna. Rogaška bo naslednjo tekmo igrala v sredo, 19. aprila, ko je na vrsti gostovanje v ljubljanskem Tivoliju.

*foto: Kvirina Martina Zupanc

sentrock-klik-polsi2017