Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Čistilne akcije po Kozjanskem in Obsotelju – 2. del (foto, video)


Tudi to soboto so se na območju Kozjanskega in Obsotelja odvile številne čistilne akcije, ki se jih je sicer udeležilo bistveno manj prostovoljcev kot na tistih pred tednom dni. Ob deveti uri so pričeli čistiti po krajevnih skupnostih v občini Šmarje pri Jelšah, pa tudi v Šentjurju z okolico.

Za zaščitne rokavice in vreče za smeti ter za odvoz odpadkov z zbirnih mest so tudi tokrat poskrbeli organizatorji čistilnih akcij, krajevne skupnosti in društva. 

bty
bty

V Šentjurju smo na čistilni akciji opazili kakšen ducat prostovoljcev, večina jih je bila iz domačega izobraževalnega centra Eksena. V bližini OŠ Hruševec pa smo opazili nekaj posameznikov ob cesti.

V Šmarju pa so se peščici zbranih pred kulturnim domom pridružili še posamezniki in družine, sodelovala sta turistično in planinsko društvo. Ob 9. uri so se udeleženci zbrali tudi pri gasilsko-kulturnem domu na Kristan Vrhu, od koder so krenili pobirati odpadke ob krajevnih cestah in glavni cesti od Vitala do Hajnskega. Akcije se je udeležilo ducat in pol udeležencev.

cistilna_sentjur_1

Odpadke so pobirali tudi ob cestah: Mestinje–Pijovci, Mestinje–Krtince–Benedikt, Mestinje–Lemberg (tudi ob potoku), Stranje–Belo (kolesarska steza) in skozi Stranje, pa tudi ob cesti Dol–Sp. Mestinje in ob potoku Mestinjščica. 

Na Svetem Štefanu pa so pričeli s pobiranjem že ob 8. uri, pobirali so ob glavni cesti Gorica pri Slivnici–Loka pri Žusmu ter ob glavni cesti v smeri Sveti Štefan–Brezje. 

Smeti so pobirali ob cestah po krajevni skupnosti Sladka Gora (približno ducat udeležencev) ter ob cestah Lemberg–Pečica, Lemberg–Mestinje in Lemberg–Beli potok ter po krajevni skupnosti Tinsko.

Udeleženci čistilne akcije na Sladki Gori.
Udeleženci čistilne akcije na Sladki Gori.

Tudi tokrat smo pred kamero povabili nekaj udeležencev akcije, ki so nam zaupali, zakaj so se udeležili čistilne akcije, katerih smeti  je največ in komentar na udeležbo na čistilni akciji.

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”637″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]crnogorac-polsi-klik