Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z območne revije OPZ in MPZ “Pesem pomladi 2017” v Šmarju (foto in video)


Sinoči se je v jedilnici Osnovne šole Šmarje pri Jelšah odvilo območno srečanje otroških in mladinskih pevskih zborov, na katerem se je predstavilo kar 15 zborov iz občin Šmarje pri Jelšah, Podčetrtek, Kozje in Bistrica ob Sotli.

Revija, poimenovana Pesem pomladi, je potekala v organizaciji JSKD Šmarje pri Jelšah, strokovno jo je spremljala Danica Pirečnik, povezovala pa Maja Ratej.

V prvem delu je nastopilo osem zborov, ki so se predstavili s po tremi pesmimi: OPZ OŠ Kozje, OPZ Ciciban Šmarje pri Jelšah, OPZ OŠ Bistrica ob Sotli, OPZ POŠ Zibika, OPZ OŠ Lesično, MPZ OŠ Kozje, MPZ OŠ Šmarje pri Jelšah in MPZ OŠ Bistrica ob Sotli.

Obiskovalci, ki se jih je zbralo nekoliko manj od pričakovanega, so uživali v številnih odlično izvedenih pesmih. K slednjemu je zagotovo prispeval skrbno izbran repertoar, ki je obsegal vse od ljudskih, pa do avtorskih, domačih in tujih.

obmocno_jskd_smarje_2017_2

Zbrane je nagovoril tudi vodja JSKD OI Šmarje pri Jelšah David Stupica, ki je izpostavil pomen glasbenega in kulturnega udejstvovanja otrok ter se zahvalil vsem, ki so jim prišli prisluhnit in jih s tem na najboljši možni način podpreti. Ob tej priložnosti pa je zborovodjem podelil priznanja JSKD.

V drugem delu so se predstavili še OPZ OŠ Podčetrtek, Vokalna skupina OŠ Šmarje pri Jelšah, OPZ POŠ Kristan Vrh, OPZ OŠ Podčetrtek, OPZ OŠ Šmarje pri Jelšah, OPZ POŠ Mestinje in Sladka Gora ter MPZ OŠ Podčetrtek.

Za glasbeno spremljavo zborov so poskrbeli Urška Roškar, Josip Tkalec, Martina Rančigaj, Jasmina Levičar, Betka Rauter in Vesna Govedič.

Vabljeni k ogledu video insertov in galerije fotografij.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”631″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″] hokej-polsi-klik