Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjur: športnika leta Gregor Krajnc in Urška Arzenšek (video)


Nocoj so pod okriljem Športne zveze Šentjur in Občine Šentjur v Ipavčevem kulturnem centru slavnostno razglasili najboljše šentjurske športnike minulega leta.

Športnik in športnica leta sta postala Gregor Krajnc iz Športnega društva Calcit Kamnik in Urška Arzenšek, članica AD Kladivar Celje. Za naj ekipo leta 2016 so proglasili člansko ekipo KK Tajfun.

Priznanja so podelili tudi perspektivnim športnikom, športnikom invalidom ter športniku na predlog komisije. Zbrane je nagovoril predsednik ŠZ Šentjur Klemen Zdolšek, za glasbeno popestritev dogodka je poskrbel Big band Šentjur.

sportnik_leta_2016_sentjur_5

Gorski kolesar in atletinja najboljša v letu 2016

Športnik leta 2016 Gregor Krajnc, državni prvak Elite U23 v Kočevju, je v minulem letu osvojil 2. mesto DP vzpona na Menino Planino, 3. mesto DP na maratonu v Kočevju in 2. mesto v seštevku slovenskega pokala 2016 Elite U23.

Poleg omenjenega je nizal odlične rezultate na mednarodnih tekmah, kjer je osvojil 3., 4., 7. in 9. mesto. Krajnc je bil pred kratkim proglašen tudi za naj športnika Kamnika (klik!).

sportnik_leta_2016_sentjur_2

Nominirani za športnika leta so bili še Denis Drapič (Taekwon-do klub Ahac), Štefan Gajšek, Strelsko društvo Rifnik Šentjur, ki sta prejela 2. in 3. mesto, priznanja pa sta prejela Damjan Čretnik (Društvo jadralnih padalcev Lintvar) in Ambrož Amon (AK Asfalt Kovač Šentjur).

Po prireditvi smo Gregorja, ki je med drugim izpostavil, da nagrade ni pričakoval, povabili pred kamero, kjer nam je zaupal občutke ob imenovanju:

 

Športnica leta 2016 Urška Arzenšek pa je v minulem letu osvojila 1. mesto na državnem prvenstvu članice, 3000m zapreke, 1. mesto na državnem ekipnem prvenstvu članice, 2000m zapreke, 1. mesto na državnem prvenstvu v dolgih tekih – mlajše mladinke in 1. mesto na atletskem pokalu Slovenije mlajše mladinke, 2000m zapreke.

Poleg izjemnih dosežkov na domačih tleh pa je dosegla mednarodno normo za nastop na Evropskem prvenstvu za mlajše mladinke – 2000m zapreke. Priznanje je zaradi odsotnosti prevzela njena babica.

Poleg Urške sta bili nominirani še Petra Gobec (Taekwon-do klub Ahac) in Mojca Centrih (AK Asfalt Kovač Šentjur).

Priznanja za športnika invalida ter perspektivne športnike

Henrik Plank iz Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur je postal športnik invalid leta 2016. V minulem letu se je okitil s 5. mestom na Evropskem prvenstvu Grosseto Italija, seveda velja izpostaviti 1. mesto na Državnem prvenstvu Murska Sobota.

sportnik_leta_2016_sentjur_3

Priznanja za perspektivne športnike so prejeli: Nika Škornik (AK Asfalt Kovač Šentjur), Žiga Tovornik (AK Asfalt Kovač Šentjur), Nejc Amon (Šahovsko društvo Šentjur), Samir Lavbič (Taekwon-do klub Ahac), Gašper Matoša (Taekwon-do klub Ahac), Aljaž Medved (Taekwon-do klub Ahac), Luka Zgonec (Taekwon-do klub Ahac) in ekipa U14 Teniškega kluba Šentjur.

Priznanje na predlog komisije si je prislužil Urban Ferenčak, selektor gorske kolesarske reprezentance.

Ekipa leta 2016 članska ekipa KK Tajfun

Po mnenju komisije je naziv ekipa leta 2016 romal v roke članske ekipe KK Tajfun, udeleženke na dveh mednarodnih tekmovanjih (FIBA Europe Cup in ABA liga), ki je v sezoni 2015/2016 osvojila 6. mesto na Državnem prvenstvu v košarki, nocoj pa se v zaostali tekmi 18. kola Lige Nova KBM meri z Unionom Olimpijo. Priznanje je prevzel Dušan Debenak.

sportnik_leta_2016_sentjur_4

Nominirani sta bili še ekipa Strelskega društva Rifnik Šentjur in ekipa AK Asfalt Kovač Šentjur.

Pred kamero smo povabili Dušana Debenaka, člana upravnega odbora kluba, ki nam je zaupal občutke ob imenovanju ekipe KK Tajfun za naj ekipo Šentjurja za leto 2016:

 

O šentjurskih športnikih, Športni zvezi in delovanju društev, nam je več zaupal predsednik Športne zveze Šentjur Klemen Zdolšek:

 

Po prireditvi je sledilo druženje v preddverju dvorane.

sola-voznje-polsi-klik