Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška in Tajfun drugi del začela z zmago


Sinoči se je začel drugi del državnega prvenstva za košarkarje. V skupini za prvaka sodelujejo Slatinčani, ki so slavili v Laškem, v ligi za obstanek pa je Tajfun v lokalnem derbiju visoko odpravil Podčetrtane.

Tekma v Treh lilijah je bila za Zlatorog in Rogaško že peta v tej sezoni. Verjetno si je malokdo mislil, da bo koš Igorja Tratnika za 4:2 edino vodstvo Laščanov na tem srečanju. Pri Slatinčanih, ki so imeli glasno podporo s tribun od začetka, je bil na začetku razpoložen trojec Taylor Johns-Darwin Davis in Dragiša Drobnjak, ki je že v prvi četrtini, ki so jo gostje dobili z dvojno razliko dosegel 10 točk.

Zlatorog se je s serijo šestih točk v 12. minuti približal na ravno toliko zaostanka, v 15. minuti pa na štiri. Sladila je serija osmih točk gostov, ki so se malce odlepili in po prvih dvajsetih minutah vodili z 32:40.

Kljub nerazpoloženim strelcem z razdalje se je Zlatorog sredi tretje četrtine približal na točko zaostanka, a so gostje odbili napada in po pol ure igre vodili za sedem.

Po dvomestni prednosti vrste iz Obsotelje se je ekipi Aleša Pipana v zadnjem delu gostom še zadnjič uspelo približati v 37. minuti, ko je Tratnik znižal na 57:64. Dve minuti pred koncem je prišlo do prekinitve zaradi petelinjenja na tribunah, Slatinčani pa so razliko do zadnjega piska sirene povišali na 16 točk.

Zlatorog : Rogaška 59:75 (12:24, 20:16, 13:12, 14:23)
Drobnjak 19, Davis 17, Johns 10, …

Aleš Pipan, trener Zlatoroga: “Iskrene čestitke ekipi Rogaške za prvo zmago v Ligi Nova KBM za prvaka. Slatničani so bili od nas preprosto boljši v vseh elementih igre, in zato so tudi zasluženo zmagali.”

Damjan Novakovič, trener Rogaške: “Odlično smo odigrali v obrambi, ob tem pa so imeli košarkarji Zlatoroga slab strelski dan. Zmaga je lepa popotnica za nadaljevanje sezone v Ligi Nova KBM za prvaka. Zahvalil bi se številnim navijačem, ki so nas spodbujali na gostovanju v Laškem.”

Ostali tekmi

Helios Suns : Krka 59:76

Union Olimpija : Hopsi Polzela 78:60

Lestvica lige za prvaka
    Z/P točke
1. Union Olimpija 1/0 2
2. Krka 1/0 2
3. Rogaška 1/0 2
4. Zlatorog Laško 0/1 1
5. Helios Suns 0/1 1
6. Hopsi Polzela 0/1 1

Na materinski dan bo v glavni slatinski športni dvorani ob 19.00 tekma z Union Olimpijo.

§ §

V ligi za obstanek so imeli v Šentjurju Podčetrtani pobudo do sredine prve četrtine, saj so v 5. minuti povedli s 5:9. Tudi brez minute odmora so se tajfunovci uspeli zbrati in do konca četrtine uprizorili serijo 18:0.

Domači so serijo s trojko povratnika po poškodbi, Mirze Sarajlije, v začetku druge četrtine povišali na 21 točk, pri rekonvalescentih pa velja omeniti še Jako Brodnika, ki je po nekaj mesecih znova stopil na igrišče. Gostitelji so dvomestno prednost ohranjali skozi vso drugo četrtino, tik pred koncem polčasa pa so jo s trojko Malcolma Granta povišali na 21.

Rdeči so tudi v tretjem desetminutju držali vse niti tekme v svojih rokah, 30. minuto pa je za dotlej najvišjih 22 točk prednosti atraktivno zaključila naveza Sarajlija-Khaliq Spicer.

Enako kot v tretji so tudi v zadnji četrtini termalci zaostanek najbolj znižali na 17 točk. V izteku srečanja je Tajfun z nekaj daljinskimi projektili razliko povišal na visokih 34.

Tajfun : Terme Olimia Podčetrtek 93:59 (23:9, 26:19, 19:18, 25:13)
Jereb in Grant po 20, Sarajlija 16, …; Strnad 16, Gibbs 10, …

Jurica Golemac, trener Tajfuna: “Odigrali smo zelo agresivno tekmo, ob tem pa zaustavili najnevarnejše košarkarje Podčetrtka. Ni časa za evforijo, saj nas naslednja tekma čaka že čez tri dni. Znova bi se rad zahvalil navijačem, ki so znova pripravili odlično vzdušje.”

Andrej Žakelj, trener Term Olimia Podčetrtka: “Čestitke ekipi Tajfuna za izredno dobro predstavo. Pokazali so, kako se bori za klub. Tekmo so odigrali z veliko energije, mi pa ravno nasprotno, brez energije in idej. Če želimo doseči zastavljen cilj, moramo to popraviti. Gre šele za prvo tekmo, zato moramo obdržati glave gor in že v nedeljo prikazati boljšo predstavo.”

Ostali tekmi

LTH CASTINGS : SIXT PRIMORSKA 72:91

ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA : PORTOROŽ 75:74

Lestvica lige za obstanek
    Z/P točke
1. Sixt Primorska 10/1 21
2. Tajfun 7/4 18
3. Šenčur Gorenjska gradbena družba 7/4 18
4. Terme Olimia Podčetrtek 5/6 16
5. LTH Castings 3/8 14
6. Portorož 1/10 12

Šentjurčani bodo v soboto gostovali pri Portorožu, dan kasneje pa termalci potujejo v Koper.

*slika je simbolična

polka-valcek-polsi-klik