Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Društvu žena Rogatec obeležili praznika žena in mater (foto)


V soboto, 11. marca, je v Kulturnem domu Rogatec potekal občni zbor Društva žena Rogatec, kjer so članice obeležile tudi oba marčevska praznika. Obenem pa so potrdili nove mandate za predsednico in upravni odbor društva, manjkalo ni niti kulturne note, zbrane pa sta nagovorila stara/nova predsednica društva Majda Kramberger ter župan občine Rogatec Martin Mikolič. 

Pregled minulega leta in načrti za 2017

Občni zbor je priložnost za pregled dela v minulem letu, ki je, kot številna prejšnja, minilo v znamenju številnih dogodkov in prireditev, na katerih je društvo sodelovalo. Dogajanje je predstavila predsednica društva Majda Kramberger.

drustvo_zena_rogatec_2

Tudi lani so se članice udeležile kuhanja bučne juhe v Podčetrtku, kjer so zmagale, priprave štrudla v Podsredi na Kozjanskem jabolku, tekmovale so v praženju krompirja v Dornavi, prvič so se udeležile kuhanja kisle juhe v Šentjurju, ob vsem tem pa so aktivno sodelovale pri številnih pogostitvah na dogodkih po občini in se tudi udeležile večino družabnih dogodkov v Rogatcu.

Seveda pa imajo v društvu smele načrte tudi za letošnje leto, ki so ga članice načele z januarskim predavanjem o demenci, prireditvijo ob dnevu žena in materinskem dnevu, 13. maja imajo organiziran izlet v Metliko, 23, junija bodo organizirale slovesnost ob dnevu državnosti, še naprej bodo vodile znamenite kulinarične delavnice, peko krofov, jeseni nameravajo izvesti delavnico jedi iz divajčine, še vedno pa si prizadevajo izvesti zagorski kulinarični dogodek.

Predsednica in upravni odbor ostajajo isti nadaljnja štiri leta

Zbranim članicam, ki jih je bilo na občnem zboru približno 60 od skupno 75, je bilo seveda predstavljeno finančno poročilo za minulo leto ter poročilo nadzornega odbora, nato pa še razrešitev starega odbora in predsednice ter potrditev novega.

Predsednica Društva žena Rogatec z upravnim odborom.
Predsednica Društva žena Rogatec z upravnim odborom.

Predsednica društva ostaja Majda Kramberger, odbor pa bo naslednje štiri leta deloval v sestavi Jožice Čuček, Lili Čančale, Jožice Krklec, Nade Brantuša, Lee Grosek, Zdenke Novak, Valčke Sekirnik, Fride Crnogaj, Hane Pasariček, Lidije Herman, Lojzke Antolič, Danice Artič, Štefke Artič in Marjane Čančala. 

Ob koncu uradnega dela občnega zbora je zbrane nagovoril župan občine Rogatec Martin Mikolič, ki se je zahvalil članicam društva za pomoč pri številnih prireditvah ter čestital stari/novi sestavi odbora društva. Ob tem je še povedal, da je odlika društva še naprej razigranost, veselje do druženja, in pomoč drugim, kar zagotovo pritiče uspešno delovanje društva.

Za kulturni program so poskrbeli otroci Vrtca Rogatec ter mladi glasbenici, Ela Krivec in Ela Novak ter mladi harmonikar. Presenečenje dneva pa so bili domači tamburaši.

Vabljeni k ogledu fotografij, posnetih na dogodku, ki jih lahko – posamezno med njimi ali celoten album – tudi naročite tako v digitalni kot tiskani obliki. Če pri tem potrebujete pomoč nam pišite na [email protected]

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”621″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]oblast-polsi-klik1