Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mlad fotograf Matic Javornik se predstavlja z razstavo o konjih


Od konca februarja je v prostorih znanega lokala na Podplatu na ogled fotografska razstava mladega dijaka zadnjega letnika Medijske srednje šole v Celju Matica Javornika iz Grlič. Slednji je pod mentorstvom slatinskega fotografa Janka Cahona skozi objektiv prikazal čudovit svet konjev in navdušil številne, ki so si razstavo že ogledali. 

Na odprtju razstave je bilo povedano, da Matic Javornik resnično obožuje fotografijo, kar je zajemal postopoma, skozi učenje in raziskovanje. Osrednji motiv njegovih fotografij so sicer ljudje, a mu je v zadnjem času vse bližja narava in njeni motivi, predvsem konji. 

matic_javornik_konji_2

Matica talent in trdo delo po mnenju poznavalcev postavljata ob bok številnim znanim mojstrom tega žanra fotografije. Prav to in veselje do fotografije sta glavni vodili za nadaljevanje njegove fotografske poti, ki jo bo nadaljeval s študijem fotografije v Ljubljani.

Vse do začetka aprila si lahko omenjeno razstavo ogledate na Podplatu, nato pa bo v razširjeni različici, s še več konji, razstavljena na dvorcu Strmol v Rogatcu. Glede na potencial pa lahko skoraj zagotovo trdimo, da si bo razstavo mogoče ogledati tudi zunaj meja Kozjanskega in Obsotelja.

Foto: Rok Černezel