Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prešernov dan obeležili tudi šmarski osnovnošolci (foto, video)


V torek, 7. februarja, so slovenski kulturni praznik s slovesnostjo obeležili tudi šmarski osnovnošolci. Učenci, ki so se zbrali v športni dvorani šole, so tokrat bili v vlogi poslušalcev radia Šmar’čan, za bogat, razgiban kulturnim programom, pa so poskrbeli kar njihovi vrstniki.

Še pred odpeto Zdravljico je učenka Ivana predstavila njenega avtorja in okoliščine nastanka slovenske himne. Slednjo je nato zapel Mladinski pevski zbor OŠ Šmarje pri Jelšah, ki ga vodi Marta Žgajnar.

kulturni_praznik_os_smarje_2

 

Kot se za tovrstne prireditve spodobi, je beseda nanesla tudi o kulturi. In so se podali do samih korenin slovenske kulture, pol tisočletja v preteklost, v čas nastanka Abecednika in Katekizma. 

Prireditev je ves čas potekala v sproščenem duhu, poskrbljeno je bilo tudi za nekaj komičnih vložkov. Poleg dramatizacij in deklamacij sta se predstavila oba osnovnošolska pevska zbora, pa tudi sekcije plesalcev.

kulturni_praznik_os_smarje_3

Nekaj utrinkov s prireditve smo strnili v video posnetku. Vabljeni pa tudi k ogledu fotografij, posnetih na prireditvi. 

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”608″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]kino_smarje_polovicka