Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski boksarji odlični tudi v “domačem ringu”


Minulo soboto so se šmarski boksarji, člani BK Legionar, boksali na “domačih tleh”, saj so bili tudi organizatorji 4. kola Slovenske boksarske lige. Na sporedu je bilo 22 borb v vseh starostnih in težnostnih kategorijah. Sodelovalo je 15 klubov iz vse Slovenije.

V ring so tokrat stopili štirje boksarji, ki so prikazali odlične borbe, dva med njimi sta borbi zaključila kot zmagovalca. Sicer je bilo prijavljenih 6 tekmovalcev BK Legionar, a sta Klara Šurbek in Sara Poharc ostali brez nasprotnic.

Da je šmarski boks že nekaj časa je v vzponu, najbolje povedo rezultati na številnih tekmovanjih in t.i. sparingih, ki se jih redno udeležujejo. Poleg tega zadnja leta zasedajo zgornjo polovico lestvice I. Slovenske boksarske lige. Vsled tega so minulo soboto organizirali tekmovanje v športni dvorani šmarske osnovne šole in brezhibno izpeljali 4. krog.

Borili so se štirje Legionarji in sicer novinec na tekmovanju, Žan Golavšek (do 54 kilogramov), v kategoriji do 66 kilogramov je nastopil Gašper Podgoršek, v kategoriji do 70 kilogramov Gal Šepic, v članski konkurenci do 81 kilogramov pa Fran Firer.

bk_legionar_2

Žan Golvšek se je premierno predstavil v boju proti nasprotniku iz Slovenskih Konjic. Po navedbah trenerja Aleša Šurbka se je Žan enakovredno boril, pokazal odličen boks, a mu je za zmago nekoliko zmanjkalo.

Drugi izmed Legionarjev je boksal Gašper Podgoršek in sicer proti Jakobu Vogelsangu iz BK Sankaku Medilip Celje. V zelo izenačenem dvoboju, tako Šurbek, so sodniki zmago prisodili Celjanu.

V kategoriji do 70 kg pa je nastopil Gal Šepic, ki je boksal proti Alekseju Savkovu iz BK Boxeo Novo Mesto. Po odlični prvi rundi je Gal v drugi še dvignil tempo in sledila je predaja nasprotnika.

V članski konkurenco do 81 kg pa je Fran Firer boksal proti Nejcu Oblaku iz BK Savoy Ljubljana. Fran se je izkazal odličen v prav vseh rundah in bil boljši skozi celoten dvoboj, ki ga je na kocu prepričljivo dobil.

Foto: Facebook BK Legionar