Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S pogovornega večera z legendo narodnozabavne glasbe Alfijem Nipičem (foto, video)


Minuli petek v organizaciji Knjižnice Rogaška Slatina v Kulturnem centru Rogaška potekal pogovorni večer s slovenskim pevcem zabavne in narodnozabavne glasbe Alfijem Nipičem. Pogovor je vodila Katja Žolgar, znan glas lokalne radijske postaje, okoli sto obiskovalcev pa je zabaval glasbeni gost mlad bobnar Simon Škrlec.

Silvestrski poljub začetek vzpona Alfija Nipiča

pogovorni_vecer_alfi_nipic_2Alfija Nipiča je med legende slovenske glasbe pred šestinštiridesetimi leti izstrelil singel Silvestrski poljub, ki je postala zimzelena pesem, tradicionalna za december. Po tem se je začel ukvarjati z narodno glasbo in je postal pevec Ansambla bratov Avsenik, s katerimi je prepeval kar devetnajst let.

Prejemnik državnega odlikovanja red za zasluge (ob petdesetletnici neprekinjenega uspešnega glasbenega delovanja in za zasluge pri utrjevanju slovenske glasbene tradicije med slovenskimi rojaki v zamejstvu in zdomstvu), je v preteklosti pel s številnimi znanimi pevkami in pevci, med drugim tudi z Neco Falk, pred slabim desetletjem sta z Domnom Kumrom zamenjala stil. Kumer je prevzel Alfijev narodno-zabavni stil, Nipič pa Kumrovega zabavnega.

V pogovornem večeru, kjer se je Nipič predstavil z nekaterimi svojimi glasbenimi hiti, so obiskovalci izvedeli številne zanimivosti iz njegovega življenje in delovanja. Med drugim tudi o obdobju, ko je bil pevec legendarne zasedbe Ansambla bratov Avsenik, seveda pa je beseda nanesla tudi na obdobje pred in po Avsenikih. 

Obiskovalcem je med drugim zaupal, da si je prvo kitaro kupil oz. zamenjal za takrat znano znamko kavbojk in jo mahnil proti morju. Začetek njegove pevske kariere pa sovpada tudi z nastopom na prireditvi, kjer so iskali talente. Tam je zmagal s pesmijo “Let’s Twist again”, letos tako mineva že 55 let od začetka profesionalne glasbene kariere.

Nekaj zanimivih insertov s pogovornega večera smo posneli, ogledate si jih lahko v spodnjem video posnetku.

Zbrane zabaval bobnar Simon Škrlec

V pogovornem večeru je za dodatno zabavo poskrbel mlad bobnar Simon Škrlec, ki ga večina pozna kot finalista šova Slovenija ima talent. Radgončan je s svojim izvirnim igranjem na bobne še enkrat več pokazal, da je vrhunski glasbenik in zabavljač. 

pogovorni_vecer_alfi_nipic_3

 

Petkov večer so sooblikovali odrski “statisti”, ki pa so bili daleč od statičnosti. Ob Nipičevi glasbi in nastopu Škrlec so se zavrteli in s tem pokazali, da je bistvo in osnovno poslanstvo narodnozabavne glasbe ples. Slednje seveda velja za vsako narodno glasbo.

Vabljeni k ogledu videa in galerije fotografij!

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”610″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]odtenki-njive