Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška v prvi četrtfinalni tekmi pokala za točko boljša od Laščanov


Najboljših osem ekip pokalnega košarkarskega tekmovanja je začelo s četrtfinalnimi obračuni, ki se igrajo po sistemu boljši iz dveh tekem. Edina ekipa z našega območja, ki še sodeluje je Rogaška, ki je sinoči pred domačim občinstvom z najtesnejšim izidom ugnala Zlatorog. Povratna tekma v Laškem bo že nocoj.

Po uvodnih 2:7 so Slatinčani zaostanek takoj anulirali in povedli z 8:7, potem pa sta bili ekipi preostanek začetne četrtine izenačeni. V 15. minuti je Rogaška s trojko Taylorja Jonhnsa povedla za šest točk, a je bila to najvišja prednost v prvem polčasu, ki se je končal s prednostjo domačih za štiri točke, za 34:30 pa je z alley-oopom znova poskrbel Johns, ki mu je podal Darwin Davis.

Še v 23. minuti je Rogaška vodila 39:33, potem pa je gostom uspela serija 0:11. Gostje so do konca 30. minute še povišali prednost, saj je bilo takrat na semaforju 43:50. Domača zasedba se je v zadnji periodi seveda podala v lov na izničenje zaostanka, kar ji je uspelo dobri dve minuti pred koncem, ko je Tadej Ferme s trojko zadel za 59:57. Minuto kasneje je Rogaška preko Dragiše Drobnjaka povedla že za šest točk, a so Laščani do konca uspeli zaostanek zmanjšati na eno.

ROGAŠKA : ZLATOROG 63:62 (20:18, 14:12, 9:20, 20:12)
Đuranović 15, Drobnjak in Johns po 9, …

Damjan Novaković, Rogaška: “Prvo tekmo četrtfinale sta zaznamovali odlični obrambi, saj sta obe ekipi zelo težko prihajali do odprtih metov. Mi smo ob tem še kriminalno izvajali proste mete. Ob koncu smo imeli priložnost, da tekmo dobimo z nekaj točkami prednosti, kar pa nam ni uspelo. Tako na povratno tekmo v Laško odhajajo iz dejansko poravnanega rezultata. Pričakujem še eno zanimivo tekmo in upam, da se nam uspe uvrstiti v polfinale.”

Aleš Pipan, Zlatorog: “Za nami je šele prvi polčas četrtfinala Pokala Spar. Že v sredo nas čaka izjemno težka povratna tekma v domači dvorani Tri lilije. Menim, da nobena izmed ekip ni v prednosti. Do napredovanja se bo prebilo moštvo, ki bo vzdržalo ritem, bilo bolj osredotočeno in prikazalo boljšo dnevno pripravljenost. Ekipi se dobro poznata in sta izenačeni, zato tudi v Laškem pričakujem lepo in borbeno tekmo. Naj napreduje boljši!”

Ostale tekme

KONJICE : HOPSI POLZELA 88:84

UNION OLIMPIJA : HELIOS SUNS 87:70

SIXT PRIMORSKA : KRKA (prva tekma v danes)

Povratna tekma v Laškem je na sporedu nocoj ob 19. uri. V primeru zmage bi se Slatinčani v polfinalu pomerili z boljšim iz para Konjice : Hopsi. Finalni turnir četverice bo potekal v Športni dvorani Domžale. V soboto, 18. februarja, bosta polfinalna obračuna odigrana ob 18.00 in ob 20.30. Finale bo na sporedu v nedeljo, 19. februarja, ob 17.45.

*foto: KK Rogaška