Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pustni torek na Kozjanskem in Obsotelju 2017 (foto in video)


Maškare so se danes še zadnjič zbrale in s skupnimi močmi preganjale zimo in klicale pomlad, tako po Sloveniji kot po Kozjanskem in Obsotelju. Že dopoldne so najmlajši organizirano rajali v Rogatcu, popoldne pa so se maškare zbrale na povorki v Rogaški Slatini, v Podčetrtku, v OŠ Šmarje pri Jelšah, Šentjurju in drugod.

Pustna povorka v Rogaški Slatini

V Rogaški Slatini so izpeljali tradicionalno pustno povorko po Promenadi in Zdraviliškem parku v Rogaški Slatini, kjer so se številne maškare pokazale mimoidočim in se udeležile zaključka pustovanja na Evropski ploščadi. V povorki so sodelovali učenci in učitelji I. ter II. OŠ Rogaška Slatina.

Tudi letos so najlepše in najizvirnejše maske nagradili, tokrat kar v dopoldanskem času in sicer na šolskih rajanjih. Na II. OŠ Rogaška Slatina so si prvo mesto prislužili dimnikarji (3.a), drugo mesto razigrane ribe (4.a), tretje pa pisarski škratje (8.a). 

Zmagovalne in ostale maškare so se še zadnjič na ogled postavile na pustni povorki in rajanju ob zaključku ne Evropski ploščadi, del povorke smo posneli, kar si lahko ogledate tukaj:

 

V Podčetrtku rajali na prostem

Maškare so v Podčetrtku tokrat rajale na prostem, na parkirišču pred znano trgovino. Zabavala sta jih mlada glasbenika, člana zasedbe Deci, ki sta z dobro voljo in energičnostjo dodatno popestrila dogajanje, ki ga je spremljalo budno oko tri-članske komisije, ki je izbirala najboljše in najizvirnejše maske. 

pustni_torek_kio_2017_2

Nagrade so prejeli Miki Miška, pralni stroj, zmajček, hudiček in jelenja družina, prav vse maškare pa so se lahko posladkale s krofi, sladkarijami in napitki.

Tudi rajanje v Podčetrtku smo zajeli v video posnetek, kar si lahko ogledate tukaj:

 

Veselo tudi v Šentjurju

Pustno rajanje se je odvijalo tudi v Šentjurju, na Tržnici Šentjur. Tudi letos je za dogodek poskrbelo Društvo prijateljev mladine Šentjur, pozabili niso niti na sladkarije in krofe.

pustni_torek_kio_2017_3

Na rajanju smo tudi letos srečali princese, kavboje, čarovnice, smrkce, gusarje in številne ostale pravljične junake.

Seveda smo bili tudi tam in utrinke zajeli v video posnetku, ki si ga lahko ogledate tukaj:

 

Maske rajale tudi v OŠ Šmarje pri Jelšah

Zamudili nismo niti pustnega rajanja v avli Osnovne šole Šmarje pri Jelšah. Mladi vitezi, vojaki, princeske, nune, pečeni krompirčki in drugi so plesali na zabavne pesmi, nekaj polk in valčkov so v živo zaigrali lokalni muzikanti, najbolj pogumni nadebudneži pa so zapeli tudi v mikrofon.

pust4

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na pustovanjih po Kozjanskem in Obsotelju (če vam je kakšna všeč, jo lahko tudi naročite za spomin – v tiskani ali digitalni obliki, brez logotipa. Izberete v galeriji, če imate pri tem težave, nam pišite na [email protected]

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”618″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″] 

klapski-polsi-klik