Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pester pustni konec tedna na Kozjanskem in Obsotelju (foto, video)


Včeraj in danes so po vsej Sloveniji pripravljali pustne karnevale, ki napovedujejo prihajajoči pustni torek. Ob tradicionalnih in najbolj obiskanih pustnih povorkah na Ptuju ter v ostalih mestih pripravljajo povorke tudi na Kozjanskem in Obsotelju.

V soboto so se pustovanja odvijala na ploščadi pred šmarskim kulturnim domom, zimo so preganjali na Ramni ob Slivniškem jezeru, Društvo prijateljev mladine je poskrbelo za pravo zabavo v Bistrici ob Sotli, številne maškare so se zabavale v Šentvidu pri Grobelnem.

pust_sentvid_sladka_gora_3

Sobotnega dogajanja v Gasilsko kulturnem domu Šentvidu se se udeležile številne maškare, ki so v nabito polni dvorani rajale ob zvokih ansambla Nemir. Nagrade za najboljše maske (prva nagrada je bila 7 dni bivanja v Termah Čatež!) so se veselili klovni, drugo mesto so zasedle sove (5 dni bivanja v Termah Olimia), tretjega pa so se veselili liki iz Ledene dobe. Seveda pa velja omeniti tudi ostale maske, od banan, mravelj, čebel, vikingov, gusarjev, pikapolonic in drugih, ki so prav tako bile odlične in  izvirne.

Dogodka smo se udeležili tudi mi, utrinke si lahko ogledate v galeriji fotografij, vabljeni tudi k ogledu video posnetka.

 

Tudi nedelja v znamenju pusta

Odganjanja zime in slavljenja prihoda pomladi pa so marsikje z rajanjem obeležili tudi v nedeljo. Pod okriljem TD Podsreda so rajali v tamkajšnjem domu krajanov, bili smo na Sladki Gori, kjer je TD Skriti biser pripravilo rajanje, ki se ga je udeležilo okoli 100 posamičnih in skupinskim mask.

pust_sentvid_sladka_gora_2

Seveda so tudi tam poskrbeli za pustne krofe, glasbo in zabavo, ostro oko komisije pa je izbiralo najboljše maske.

Vabljeni k ogledu fotografij, utrinke rajanja pa smo zajeli tudi s kamero.

 

Pustovanja bodo vrhunec doživela v torek, ko organizatorji pripravljajo številna pustovanja po krajih Kozjanskega in Obsotelja. Seveda bomo tudi mi tam, zato vabljeni, da nas spremljate, pošljete kakšno fotografijo s pustovanja, ki jo bomo seveda objavili.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”616″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Foto: Janko Cahon, Matic Javornik in eH