Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti v Velenju tudi z dvema končnima zmagama


Včeraj je Karate klub Tiger Velenje, organiziral 12. mednarodni Pokal Nestla Žganka. Udeležilo se ga je 440 tekmovalcev iz 48 klubov iz šestih držav.

V zelo močni konkurenci je v boju za najvišja mesta štrene mešalo tudi naslednjih 9 karateistov Karate kluba Kozjansko in Obsotelje: Bele Lea in Ana, Juraja Vinko, Lotrič Filip, Grega Zbil, Luka Bele, Jakob Žumer, Nejc Kunštek in Žan Luka Lesnika.

Kot je že v navadi sta prvi v boj stopili dvojčici Bele. Preudarno, pogumno in samozavestno sta se borili v kategoriji kata malčice, a je na koncu Lei nekoliko zmanjkalo v boju za stopničke, Ana pa je osvojila odlično drugo mesto.

V kategoriji kata – najmlajši je nadaljeval najmlajši član Vinko Juraja. To je bila njegova prva mednarodna tekma in kot smo napovedovali že na prejšnji tekmi, da se mu bo trud, ki ga pridno vlaga na treningih poplačal se je tudi res zgodilo. Vinko je postal mednarodni prvak Nestla Žganka v svoji kategoriji. Prav tako je odlično nastopil tudi naslednji kataš Filip Lotrič, ki mu je za preboj v finale nekoliko zmanjkalo, a je osvojil odlično tretjo mesto.

Naslednjega mednarodnega prvaka smo dobili v kategoriji kata -malčki, kjer je Grega zbil pometel s konkurenco in se prepričljivo povzpel na najvišjo stopničko.

Po odličnem začetku nas tudi Luka Bele ni pustil na cedilu. Pomeril se je v kategoriji kata -dečki, kjer mu je za vrat dihal odlični predstavnik Bosne in Hercegovine, a tudi njemu se Luka ni dal in ga premagal, ter tako že drugič zapored postal mednarodni prvak Pokala Nestla Žganka.

Prav tako, si je že drugič ta laskavi naslov priboril naslednji borbaš in že naš četrti zmagovalec ta dan, Jakob Žumer. Odlično in zbrano se je boril v kategoriji kumite dečki +45 kg vse do finala, kjer je premagal še odličnega Italijana in tako popolnoma zasluženo stopil na najvišjo stopničko.

V isti kategoriji je nastopil tudi Nejc Kunštek. Njega pa je žal Italijan premagal in se je nato po dobri borbi v repasažu prebil na odlično tretje mesto. Nastopil je tudi v kategoriji višje, kjer pa vidnejšega rezultata ni dosegel.

Prav tako na stopničke ta dan v borbah ni uspelo Žanu Luku Lesniki v kategoriji borbe ml. kadeti +55 kg, kjer je za las izgubil repasažno borbo. Brez stopničk je ostal tudi Luka Bele v kategoriji borbe dečki -40 kg.

Z odličnimi rezultati so naši karateisti z le devetimi predstavniki na koncu dosegli skupno šesto mesto od 48 prijavljenih klubov po osvojenih odličjih. Vsem nastopajočim iskrene čestitke za pogumen in suveren nastop v začetku spomladanske sezone.

Miha Romih, glavni trener

golte-polsi-klik