Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dijaki obiskali dom starejših, osmo- in devetošolci pripravili pustovanje


Mladinski center Šentjur je letošnji počitniški program zastavil malo drugače. Glavni namen programa je bil aktivirati mlade, da v času zimskih počitnic sami, ob pomoči mentorjev mladinskega centra, pripravijo in izvedejo aktivnosti po lastni izbiri.

Foto: MC Šentjur
Foto: MC Šentjur

Skupina dijakov se je odločila, da obišče starostnike v Domu starejših Šentjur, se z njimi pogovarjajo in družijo ter tako njim in sebi popestrijo dan. Tako so štirje mladi prostovoljci 23. februarja nekaj uric preživeli z varovanci doma in jim s pomočjo strokovnih sodelavcev iz doma starejših spekli palačinke. Druženje je hitro minilo in iz zadovoljnih obrazov lahko sklepamo, da so tako mladi, kot starejši uživali. Vsekakor je bil namen obiska doma starejših, predvsem ta, da so mladi videli, kako poteka življenje v domu za starejše občane in spoznali, koliko pomenijo trenutki, ki jih posvetiš drugemu. Kot prostovoljci pa so videli, da moraš biti pri tem delu s srcem in da si nagrajen s pozitivnimi občutki in izkušnjami. 

Osmo- in devetošolci so se odločili, da si pripravijo sobotno pustovanje. Med počitnicami so pripravljali program za pustovanje, si izmišljevali različne igre in načrtovali potek zabave, ki je bila na pustno soboto 25. februarja. Za svoje vrstnike so pripravili več različnih iger. Igralci pa so z vsako uspešno opravljeno igro pridobili ključe, s katerimi so po opravljenih izzivih odpirali škatle, ki so skrivale mala presenečenja in sladko-slane nagrade.  

Fotogalerija pustovanja (klik!)

V času pouka, od torka do petka med 12.30 in 15.30 uro, v Aktivatorju poteka obšolski program za mlade »Po šoli«. V tem času se mladi zbirajo v Aktivatorju ter preživljajo prosti čas ob igranju iger, peki palačink in načrtovanju dogodkov za vrstnike.

golte-polsi-klik