Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Župani o dogodkih, ki so zaznamovali preteklo leto in pričakovanjih za 2017 (1.del)


V letu 2016 se je odvila vrsta dogodkov, ki so zaznamovali svet, Slovenijo in lokalno okolje. Pokemonija, ameriške volitve, olimpijske igre v Riu, brexit, virus zika, teroristični napadi in smrti številnih estradnikov iz sveta glasbe in filma, so nedvomno najbolj zaznamovali svetovno dogajanje.

Seveda pa so se tudi v Sloveniji v letu, ki se izteka odvile številne odmevne zgodbe. Omeniti velja uvedbo davčnih blagajn za zajezitev sive ekonomije, afero s smejalnim plinom, ki je sejal smrt. Slovenijo je julija obiskal ruski predsednik Putin, avgusta, ko smo spremljali uspehe naših olimpijcev, pa je v izolski bolnišnici prišlo do streljanja na zdravnika, ki je zaradi poškodb podlegel. Naj spomnimo na novembrsko zdravniško stavko.

Ob tem velja omeniti številne odlične dosežke slovenskih športnikov. V dolini pod Poncami je Peter Prevc slavil skupno zmago v svetovnem pokalu in v poletih, avgusta so športniki na olimpijskih igrah osvojili 4 medalje. Naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu MXGP pa si je že v prvi sezoni nastopov zagotovil motokrosist Tim Gajser.

Pestro leto pa je bilo tudi na lokalnem območju. Tudi tokrat smo vprašali županjo in župane občin Obsotelja in Kozjanskega, kaj je po njihovem mnenju najbolj zaznamovalo svet, državo in lokalno okolje, ob tem pa jih prosili še za napoved in pričakovanja v letu 2017.

V prvem delu prisluhnite, kateri dogodki so po mnenju županje in županov najbolj zaznamovali leto 2016 in kaj pričakujejo od leta 2017. Tokrat na vprašanja odgovarjajo župan občine Podčetrtek Peter Misja, županja občine Kozje Milenca Krajnc, župan občine Rogaška Slatina Branko Kidrič in župan občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak.

Župan občine Podčetrtek Peter Misja:

 

Županja občine Kozje Milenca Krajnc:

 

Župan občine Rogaška Slatina Branko Kidrič:

 

Župan občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak: