Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Kozjem in Rogatcu padel še tretji kandidat za direktorja Zdravstvenega doma


Pat položaj pri izbiri direktorja JZ Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah se nadaljuje. Marjan Dikaučič ni dobil podpore občinskih svetnikov v Rogatcu in Kozjem.

Iskanja novega direktorja JZ ZD Šmarje pri Jelšah očitno še ni konec. Soglasja občin ustanoviteljic ni dobil že tretji kandidat, ki ga je potrdil Svet zavoda JZ Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah. 

Po dveh neuspelih poskusih s sedanjo direktorico Ireno Nunčič (dvakrat ji soglasja ni dal šmarski občinski svet) in Aleksandrom Svetelškom (zaradi nepravilnosti je bil razpis razveljavljen) je Svet zavoda JZ ZD Šmarje pri Jelšah v tretje na seji 5. januarja izbral do takrat neznanega pravnika iz Slovenske Bistrice, 35-letnega Marjana Dikaučuča. Takrat je z “izjemno dobrim” programom prepričal 8 članov sveta zavoda, 6 jih je podprlo Nunčičevo, Svetelšek pa v drugo ni dobil nobenega glasu.

Po imenovanju s strani Sveta zavoda je Dikaučiča čakala še najtežja naloga, za katero se je izkazalo, da je zanj vendarle prezahtevna – prepričati večino v občinskih svetih vseh šest občin ustanoviteljic.

Čeprav mu je uspel dober start v Šmarju pri Jelšah, kjer je dobil glasove desetih občinskih svetnikov (štirje so  bili proti), pa je danes njegov vzpon na direktorski stolček dokončno zapečaten.

S tesno večino so ga namreč zavrnili svetniki občine Kozje, nekoliko bolj prepričljivo pa v Rogatcu.


*Na fotografiji Marjan Dikaučič med predstavitvijo občinskim svetnikom v Šmarju pri Jelšah

sola-voznje-polsi-klik