Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 31. 1. 2017


NASILEN VNUK

23. 1. 2017 se je na policijsko postajo zglasila občanka ter naznanila, da je prejšnji dan k njej prišel vnuk, ki je bil pod vplivom alkohola. Slednji se je do nje vedel nasilno in drzno, s čimer je pri njej povzročil občutek prestrašenosti in ogroženosti. Prav tako je med vpitjem razbijal inventar. Navedenega so policisti izsledili ter mu izdali plačilni nalog za plačilo globe.

PROMETNE NESREČE

Policisti so bili obveščeni, da je v okolici Mestinja prišlo do prometne nesreče z udeležbo voznika tovornega vozila s priklopnikom ter voznico osebnega vozila. Do nesreče je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji voznika tovornega vozila, zaradi česar mu je bila na kraju izrečena globa.

OBJESTEN VOZNIK

27. 1. 2017 je policijska patrulja v Kozjem ustavljala voznika osebnega vozila, ki pa se za znake policistov ni zmenil ter z vožnjo nadaljeval. Zaradi več kršitev cestno prometnih predpisov bodo policisti obvestili pristojno sodišče.

TATVINA V TRGOVINI

Uslužbenka trgovine v Šmarju pri Jelšah je obvestila policiste, da sta neznani fant in dekle v trgovini odtujila in si protipravno prilastila več steklenic viskija ter brivnike znamke Gillet. Policisti so na kraju zbrali obvestila ter dokaze in bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

29. 1. 2017, v nočnem času, so policisti v bližini Šmarja pri Jelšah ustavili in kontrolirali voznico osebnega vozila, kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal krepko preko dovoljene meje stopnje alkohola v izdihanem zraku. Voznici so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje in se bo morala temeljito pogovoriti s sodnikom, ki bo odločal o njeni nadaljnji vožnji in veljavnosti vozniškega dovoljenja.

MOTIL POČITEK

V nočnem času 29. 1. 2017 je Policijsko postajo Šmarje pri Jelšah obvestil občan iz okolice Podčetrtka, da na parkirišču v bližini njegove hiše v parkiranem vozilu sedi moški, ki posluša glasno glasbo iz vozila, kar jih moti pri nočnem počitku. Policisti so kršitelja izsledili ter mu izdali plačilni nalog za plačilo globe.