Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podčetrtani namučili Krko


Igralci Term Olimia Podčetrtek so prvo letošnjo tekmo odigrali pod vodstvom novega trenerja Andreja Žaklja, ki ob prvencu ni mogel računati na centra Nejca Budo, na drugi strani pa je Krka igrala z vsemi razpoložljivimi možmi, vključno z Darkom Jukićem, ki je odigral sploh prvo prvenstveno tekmo.

Po uvodnih dveh koših gostov, ki jih vodi Šentjurčan Dejan Mihevc, eden nosilcev igre pa je Kozjan Sandi Čebular, so gostitelji odlično zadevali z razdalje, saj so v prvi četrtini, ki so jo dobili za sedem točk, zadeli šest trojk. 

V drugi četrtini so se gostiteljem začele nekoliko tresti roke in gostje so že v 13. minuti prevzeli vodstvo. To je termalce spodbudilo, da so znova povedli za pet točk, a je sledila serija ekipe iz Novega mesta z 0:10. 

Z glavnega polčasa so farmacevti prišli s tremi točkami prednosti, v 24. minuti pa je razlika narasla na 14. V 26. minuti so domači dosegli šele prvi koš v drugem polčasu, po pol ure igre pa je zaostanek znašel devet točk. 

Ob zabijanju Cerkovnika za 57:64 v 34. minuti je na tribunah završalo, Janc in Julević pa sta v 36. minuti Podčetrtane približala na 62:66. Sledilo je pet točk gostujočega igralca Curryja, Strnad pa je dve minuti do konca zadel trojko za 65:71. Gostitelji so potem zgrešili met, Rebec pa je s trojko Krko oddaljil na devet točk, sam iztek tekme pa ni več spremenil poteka dogodkov. Dodajmo, da je domača zasedba nadskakala goste z 38:29.

Terme Olimia Podčetrtek : Krka 67:79 (25:18, 16:26, 10:18, 16:17)

Strnad 15, Julević 14, Žvan 12, …

Rogaška bo v soboto ob 20.00 začela tekmo v Škofji Loki, Tajfun pa bo v nedeljo, 8. januarja, gostoval v Kopru, kjer se bo tekma začela ob 17.00.