Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

50 najvplivnejših KiO 2016: od 31. do 40. mesta


V tokratnih predstavitvah najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja vas seznanjamo z aktivnostjo vplivnežev, razvrščenih med 31. in 40. mestom. 

Med njimi najdemo pisano druščino ljudi, od lokalnih do državnih politikov, državnega uradnika, podjetnika, operne pevke, znanstvenika, novinarke, zdravnika, arheologa in gostinca.

Grafični prikaz nad fotografijo – puščica navzgor ali navzdol ter številka ponazarjajo uvrstitev posameznika glede na lansko lestvico najvplivnejših.

  IME IN PRIIMEK PREDSTAVITEV (aktivnosti v letu 2016)
31   – 7

Stanislav Šket

sket2

Drugo polno leto na oblasti je prineslo otipljivejše rezultate dela novega šmarskega župana, a njegova prizadevanja je konec leta zasenčil na tem območju še nedoživeti javni upor večine občinskih svetnikov, tudi nekaterih z njegove liste.

Začnimo pri lepšem. Ureditve parkiranja v Šmarju se je lotil z uvedbo modrih con in pridružitvijo medobčinskem inšpektoratu in redarstvu, ki sedaj vključuje 5 kozjansko-obsoteljskih občin.

Velika pridobitev je pločnik na Belem, končana je kolesarska steza v Spodnjem Mestinju, izvedene so bile številne obnove in asfaltiranja odsekov cest v občini, odprtje vinske kleti, izgradnja športnega igrišča na Tinskem, postavili so igrala za vse generacije v šmarskem športnem parku, sanirali plazove sofinancirali nakupe, …

A bolj od pridobitev se ljudje zadnje mesece zanimajo za zaplete glede imenovanja direktorja Zdravstvenega doma, kjer sam sicer ni neposredno vpleten. Kot strela z jasnega pa je konec leta udarilo pismo 17 svetnikov, ki so zahtevali umik s projektov dolgoletne vodje oddelka za družbene dejavnosti in finance, sedaj upokojene pogodbene delavke Zlatke Pilko.

Šket se zahtevi pričakovano ni uklonil, a prve svetniške poteze že kažejo, da se je njegov vpliv prav tam, kjer bi najmanj pričakovali, pomembno zmanjšal. Lanska predstavitev (24.)

32 – 12

Urška Arlič Gololičič

Sopranistka SNG Opera in balet Ljubljana je v različnih vlogah, predvsem glavnih ali vidnejših, minulo leto na oder stopila enaindvajsetkrat, večinoma v domači operni dvorani. Posebej veliko nastopov je imela v jesenskem in zimskem času minulega leta.

Nastopila je v vlogah: Angel/Marija mati (Evergreen), Violetta (La traviata), Micaela (Carmen), Adela (Netopir), Susanna (Figarova svatba), Gilda (Rigoletto) in Marzelline (Fidelio). Lanska uvrstitev (20.)

33 -10

Peter Volovšek

volovsek

 

Direktor in solastnik podjetja MOS Servis, ki deluje dobro desetletje, je letos že tretjič zapored prisoten na naši lestvici.

Leto 2016 je zaznamovala obeležitev 10. obletnice izvoznega podjetja, ki se ukvarja z montažo industrijskih linij, s sedežem v Mestinju.

V letu 2015 je podjetje zaposlovalo 115 ljudi, ustvarilo je 158.000 evrov dobička oz. 10.1 milijona evorv prihodkov, kar je nekoliko manj kot leto poprej.

Podjetje MOS Servis d.o.o. trenutno deluje na 24 večjih projektih v Evropi (6 držav) in Ameriki (ZDA, Mehika) ter Aziji (Kitajska).

V Ameriki med drugim lakirajo prednje odbijače novih Tesel model X.

Eno osnovnih poslanstev podjetja je še vedno skrb za zaposlene skozi zagotavljanje prijetnega delovnega okolja in socialne varnosti, vseskozi pa pomagajo številnim društvom in klubom. Lanska uvrstitev ( 23.)

34  +12

Anita Koleša

V strankarski hierarhiji je nekdanja šentjurska “kulturna ministrica” napredovala, saj je septembra postala namestnice vodje poslanske skupine.

Prav tako je v zadnjem letu zastavila za četrtino več poslanskih vprašanj, kot v letu 2014, ko je ta instrument uporabila štirikrat, kot je pokazal parlameter, po gostobesednosti vseeno ostaja pod poslanskim povprečjem. 

V zadnjem letu se je znova začela pogosteje pojavljati na šentjurski sceni v obliki raznih okroglih miz oz. pomoči pri obiskih raznih ministrov.

Dodajmo, da le nekaj minut hoje stran od njenega bivališča po novem vasuje njen strankarski šef. Lanska uvrstitev (46.)

35  novinec

Marko Drofenik

marko-drofenik

Novinec na naši lestvici je po poklicu učitelj matematike in fizike, številni nekdanji dijaki Šolskega centra Celje se ga spomnijo kot odličnega učitelja.

1970. leta rojeni Marko Drofenik, oče treh otrok, s stalnim prebivališčem v občini Podčetrtek, a rojen v južnih bregih šmarske občine, je zaposlen kot generalni direktor Direktorata za regionalni razvoj na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Z vidika županov občin na pregovorno razvojno “zaostalem” Kozjanskem naravnost idealna služba za formalno in neformalno pomoč domačim krajem pri pridobivanju finančnih sredstev države in/ali Evropske unije.

Zato ne čudi, da je redni udeleženec odprtij številnih pridobitev po občinah Kozjanskega in Obsotelja, kot so ceste, križišča, kolesarske steze, javni objekti in podobno.

36  novinec
dr. Igor Mandić
 igor-mandic
Obsoteljčani imamo svojega človeka v laboratoriju za fiziko delcev – CERN-u v Genevi, kjer se rojevajo največja odkritja v sodobni znanosti.

Rojeni Slatinčan dr. Igor Mandić je diplomiral na Fakulteti za fiziko leta 1991, štiri leta kasneje magistriral iz jedrske fizike in fizike delcev, leto 1997 pa zokrožil z doktoratom znanosti.

Zaposlil se je kot raziskovalec na oddelku za fiziko delcev slovenskega znanstvenega instituta Jožef Stefan.

Z nekaterim znanstvenimi kolegi se je pridružil eksperimentu Atlas, ki sodeluje v največjem znanstvenem projektu v zgodovini človeštva – pri velikem hadronskem trkalniku delcev v Cernu. 

Minulo leto so člani ekipe s strani predsednika republike Boruta Pahorja prejeli Red za zasluge za delo na področju eksperimentalne fizike delcev in tehnološkega razvoja ter za prispevek k uveljavljanju slovenske znanosti v mednarodnih raziskavah.

37 – 10

Tanja Gobec

Dvajset let je v začetku leta 2017 praznovala paradna informativna oddaja nacionalne televizije. In jubilejne Odmeve je vodila prav Tanja Gobec.

Voditeljska vloga je postala njena primarna, a tudi na ostala področja novinarskega dela ni pozabila.

Prehod iz starega v novo leto si bo zagotovo zapomnila po dveh intervjujih, ko sta na nasprotni strani mize sedela predsednik vlade Miro Cerar in predsednik države Borut Pahor. Lanska uvrstitev (25.)

38   + 3

Prim. doc.dr. Gorazd Voga, dr. med.

V celjski bolnišnici neprekinjeno dela že štiri desetletja! Na Visoki zdravstveni šoli v Celju, kjer je dekan, so pripravili vse potrebno za vpis v magistrski študijski program 2. stopnje – paliativna oskrba.

Tudi v lanskem letu je predaval tako doma kot v tujini in sodeloval z obema medicinskima fakultetama v državi. Je tudi avtor oz. soavtor strokovnih člankov. Lanska predstavitev (41.)

39  

  povratnik

dr. Slavko Ciglenečki

slavko-ciglenecki

Slavko Ciglenečki, ki je leta 1987 doktoriral na Filozofski fakulteti v Ljubljani, izhaja iz znane šmarske družine.

Veliki poznavalec poznoantičnega obdobja, zgodnjekrščanske arheologije ter staroslovanske arheologije in mitologije, je podpisan pod številnimi znanstvenimi članki.

S svojimi raziskavami je Slovenijo postavil na znanstveni zemljevid rimskega imperija v pozni antiki in se v mednarodnem prostoru uveljavil kot eden vodilnih raziskovalcev tega obdobja.

Raziskovalno je delal tudi na območju Kozjansko-Obsoteljskega, denimo na poznoantičnem najdišču Rifnik.

Ciglenečki je član Inštituta za arheologijo Slovenske akademije znanosti in umetnosti ter lanski prejemnik nagrade za življenjsko delo Slovenskega arheološkega društva. Na našo lestvico se vrača po letu 2010.

40  -3

Srečko Kunst

 

 

Verjetno najbolj znan obsoteljski gostinec  je v letu 2016 obeleževal 50 let Gostilne Šempeter, o čemer smo pisali tudi na našem portalu.

Večletni predstavnik sekcije gostincev pri OOZ Šmarje pri Jelšah še vedno bdi nad organizacijo najodmevnejših prireditev in dogodkov v Bistrici ob Sotli.

V Sloveniji in tujini je prepoznaven po odlično pripravljenih kopunih in neprestanem nadgrajevanju svoje kulinarike.

Z devetimi zaposlenimi je v letu 2015 pridelal za 472.000 evrov prihodka oz. 11.300 evrov dobička. Lanska predstavitev (37.)

dotik-zdravja1