Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Kozjem šahirali pred novim letom, letos pa kanijo ustanoviti klub


Šahovska sekcija Kozje je v prednovoletnem času pripravila Novoletni šahovski turnir, ki je bil 29. decembra v Večnamenskem centru Kozje. Udeležila se ga je pestra paleta igralcev in igralk v starosti od 8 pa do 74 let. Skupaj je nastopilo 23 šahistov, poleg domačinov so prišli še iz Krškega, Zagorja ob Savi, Pragerskega, Šmarja pri Jelšah, Prevorja …

Po odigranih sedmih krogih se je zmage veselil najstarejši udeleženec turnirja, Janez Grčar iz ŠK Zagorje ob Savi, ki je zbral maksimalnih sedem zmag. Z zmago manj se je na drugo mesto uvrstila 13-letna Nuša Hercog, članica Celjskega ŠK iz Hrastja blizu Loke pri Žusmu, sicer večkratna državna prvakinja med dekleti v svojih starostnih kategorijah. Še zmago manj je na tretjem mestu osvojil 19-letni Peter Urbanč iz ŠK Triglav Krško, ki je dober mesec nazaj presegel šahovski rating 2.300 točk in osvojil naziv FIDE mojster.

Vodja tekmovanja, mednarodni šahovski sodnik Marjan Drobne je prisotne seznanil, da bodo v Kozjem v prihodnjem letu potekali redni turnirji enkrat mesečno ter da se pripravlja ustanovitev šahovskega kluba v Kozjem. (R.G.)