Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrtku ob rekordnem turističnem letu tudi skrb za vzgojo in izobraževanje (video)


V letošnjem letu slovenski turizem ponovno beleži rekorde, kar se v prvi vrsti pozna po povečanem obisku destinacij, o Sloveniji številni svetovni mediji pišejo kot o deželi s presežki. Rekordno turistično leto beležijo tudi v občini Podčetrtek.

Na novinarski konferenci, namenjeni predstavitvi dosežkov iztekajočega se leta in odprtju nove mansarde v vrtcu, so rezultate predstavili župan Peter Misja, direktor Term Olimia Florijan Vasle in direktor Turizma Podčetrtek Boštjan Misja. Izpostavili so zavidljive rezultate, ki jih beležijo v iztekajočem se letu ter nakazali smernice za prihajajoče leto.

mansarda_podcetrtek_1

Recept za uspeh: povezovanje turizma in različnih sektorjev gospodarstva 

Po besedah župana Petra Misje se je urejenost krajev v izrazito turistični občini v zadnjem desetletju bistveno povečala. K temu so zagotovo prispevale pomembne pridobitve, vse od kolesarskih stez, pešpoti, pa tudi infrastrukture. V Večnamenski športni dvorani Podčetrtek so denimo smo letos do začetka decembra, gostili 180 dogodkov.

Uspehe v prvi vrsti pripisujejo strategiji povezovanja turizma z različnimi sektorji gospodarstva, kar v Podčetrtku uspešno počnejo že vrsto let. Slednje si po besedah župana Misje, ki je tudi predsednik Turistične zveze Slovenije, zadnjih nekaj let prizadevajo manifestirati na področje slovenskega turizma.  

Tudi v Termah Olimia in Termah Tuhelj beležijo eno najboljših sezon

V Termah Olimia in Termah Tuhelj skupaj beležijo kar 25 milijonov več prihodkov kot leto poprej (8% več v Termah Olimia in 12,5 % več v Tuhlju). Direktor Term Olimia Florijan Vasle je novinarjem predstavil načrte za prihodnost, med katerimi so popolna prenova Termalije in Gostišča Lipa ter razširitev in modernizacija kampa. Z deli bodo pričeli marca prihodnje leto.

Ob uspešnih rezultatih in predvidenih investicijah pa je Vasle izpostavil tudi pomanjkanje kadrov, s katerim se v zadnjem času soočajo. Več v video posnetku:

 

Pestro decembrsko dogajanje v Podčetrtku in okolici

Odlične rezultate pa žanjejo tudi v Turizmu Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje. Po besedah direktorja Boštjana Misje so dosegli prav vse zadane cilje delovanja, v letu 2016 je 180 prireditev obiskalo 25.000 obiskovalcev. “Navdušuje pa rekordna zasedenost Večnamenske športne dvorane, ki je v prvih devetih mesecih znašala skupno 1700 ur oz. 6,2 uri na dan“, je povedal Misja.

Napovedal je bogato decembrsko dogajanje, ki ga pripravljajo v Podčetrtku:

 

V občini Podčetrtek uspešno leto zaključujejo z novo mansardo vrtca 

Župan Peter Misja je na novinarski konferenci izpostavil, da je za njimi investicijsko izredno uspešno leto. Urejen je bil kanalizacijski sistem pri Sveti Emi, z ureditvijo novega vodovoda proti Olimju pa so zaključili s celostno prenovo vodovodnega sistema v občini. Veliko so vlagali v cestno infrastrukturo, naredili so 6,5 km cest, kolesarske povezave, pripravili ogromno projektne dokumentacije.

Predstavil je smernice za prihodnje leto, proračun bo znašal 4,5 milijona evrov, kar je po besedah Misje sorazmerno veliko za tako majhno občino. “Več kot tretjino sredstev je namenjeno za investicije, kjer največji poudarek dajemo infrastrukturi in kolesarskim stezam,” je med drugim povedal Misja. 

mansarda_podcetrtek_2

Koledarsko leto pa zaključujejo z največjo investicijo v šolsko infrastrukturo. Četrt milijona evrov so vložili v ureditev podstrešnega dela vrtca, s čimer so pridobili novo glasbeno učilnico, dve igralnici, kabinete in druge spremljajoče prostore. 164.000 evrov so pridobili iz naslova 21. člena zakona o financiranju občin, ostalo je prispevala občina.

Ob tej priložnosti so v novi glasbeni učilnici pripravili kulturni program, zaigral je šolski orfov orkester, najmlajši iz vrtca pa so zaplesali. Pred prerezom traku je zbrane nagovorila nova ravnateljica Sonja Švajger, ki ni skrivala navdušenja nad pridobitvijo, v katero bodo v prihodnjih dneh namestili še pohištvo.

 

eH

zur-polsi