Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tradicionalni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Šentjur s Tilnom Artačem (foto, video)


Na dan samostojnosti in enotnosti se je v Ipavčevem kulturnem centru odvil tradicionalni praznični koncert Pihalnega orkestra Šentjur. Letošnji osrednji gost in povezovalec programa je bil glasbenik in imitator Tilen Artač, ki je s svojimi nastopi navdušil zbrane.

Letošnji tradicionalni koncert so pripravili v kar treh izvedbah. Na praznični ponedeljek se je odvil kar dvakrat, tretjič se bo nocoj. Da je zanimanje za koncert veliko, največ pove napolnjena dvorana, ki je bila v ponedeljek obakrat.

Artač je uvodoma zbrane spomnil na dan samostojnosti in enotnosti, ob katerem je v imenu Občine Šentjur voščil vsem prisotnim. Pihalni orkester že tradicionalno obeležuje dan samostojnosti s prazničnim koncertom, s čimer ponazarjajo enotnost, ustvarjalnost in ubranost znotraj orkestra.

pihalni_orkester_sentjur_2

Člani orkestra so v šentjurskem hramu kulture pripravili pravo praznično vzdušje. Artač je tokrat nastopil v dvojni vlogi – kot povezovalec programa in imitator slovenskih glasbenih estradnikov. Obiskovalcem se je predstavil kot odličen godalec, nato pa je imitiral Svetlano Makarovič, Zorana Predina in Milana Frasa, frontmena skupine Laibach.

Program je vključeval skladbe Gibraltar, priredbo Du wirst meine Titten nicht wackeln z Artačem na čelu, Nebukadnezar, imitacijo Mačje oči, Tango club z gostom Žigo Vešligajem na alt saksofonu, Predinovo Bolj star bolj nor, polki Bella bocca in Auf ferienreisen, Laibachovo Life is life, vrhunec pa je bila vsem poznana Tony’s favorite cartoons. 

Koncert so zaključili z White Christmas, Slovenskimi pozdravi in Radetzkyjem.

Inserte s koncerta smo zajeli v spodnji video, vabljeni k ogledu galerije fotografij.

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”599″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]polovicka_celje_klik