Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Štirinajst zdravnikov s pismom v podporo dosedanji direktorici Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah Ireni Nunčič


podpisi-zdravnikV sago okrog imenovanja direktorja Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah po novem vstopajo tudi zdravniki tega javnega zavoda. Štirinajst jih je namreč podpisalo odprto pismo v podporo dosedanji direktorici Ireni Nunčič.

Spomnimo, ponovno imenovanje Nunčičeve na čelo ZD Šmarje  je s tesno večino 10:9 dvakrat zapored blokiral občinski svet Občine Šmarje pri Jelšah, medtem ko v ostalih petih občinah ustanoviteljicah pomislekov naj ne bi imeli. 

Svet zavoda je nato predlagal Aleksandra Svetelška, vendar se je zapletlo z njegovo izobrazbo, ki ni ustrezala pogojem v razpisu.

V pismu, ki je je naslovljeno na župane in svetnike  vseh šestih občin ustanoviteljic,  zdravniki pišejo, da so bili v zadnjih mesecih nekateri zaposleni in njihova direktorica deležni številnih  “diskreditacij in neprimerne komunikacije” s strani določenih članov Sveta Zavoda.   

“Tako v našem zavodu kot izven njega se širijo netočne informacije, neutemljena obtoževanja in blatenje nekaterih zaposlenih,” opozarjajo. 

Kot pravijo, so kljub temu svoje delo in poslanstvo opravljali strokovno in profesionalno, a sedaj menijo, da je napočil čas za odziv, saj “vse skupaj presega meje dobrega okusa in našega dostojanstva.”  

Zdravniki opozarjajo, da je vodenje več kot 100 zaposlenih v zdravstvu izjemno zahtevno delo, ob katerem se nemalokrat sprejemajo odločitve, ki niso povšeči vsem zaposlenim.

“Naloga vodstvenega karda ni všečnost, temveč doseganje rezultatov … in zadovoljstvo naših pacientov,” pravijo ter izpostavljajo, da po vseh, tudi neodvisnih kazalcih,  JZ Šmarje pri Jelšah posluje nadvse uspešno ter presega programe ZZZS.    

“To je pokazatelj tako dobrega vodenja kot predanega in strokovnega dela zaposlenih,” so prepričani.

Zavod napredoval na vseh področjih, a Nunčičevo vseeno diskreditirajo

Podpisani zdravniki opozarjajo, da je zavod v strokovnem smislu zaradi strokovnih izobraževanj, nabave nove sodobne opreme in zaposlovanja novih kadrov napredoval na vseh področjih. 

“Vse to nam je uspelo tudi zaradi podpore vodstva in direktorice,” menijo.

A kljub vsem pozitivnim rezultatom želijo “nekateri člani sveta zavoda diskreditirati delo naše direktorice ter s širjenjem neresnic ustvarjajo vzdušje nezaupanja v našem kolektivu,” nadalje opozarjajo zdravniki in dodajajo, da so s tem močno okrnili ugled njihovega dela in celotnega zdravstvenega doma ravno v obdobju, ko je JZ ZD Šmarje končno pridobil nove zdravnike specializante.

“V luči trenutnih dogodkov nekateri zdravniki že razmišljamo o odhodu,” so še zapisali.

 NE nekorektnemu delu in DA Nunčičevi

Na koncu pisma zdravniki še pravijo, da želijo z njim izraziti javno podporo dosedanji direktorici Ireni Nunčič in hrati “izraziti javni NE nekorektnemu delu nekaterih članov sveta Zavoda.”
 
 “Menimo, da so številni očitki direktorici neupravičeni, saj je v letih svojega delovanja pokazala pripadnost kolektivu JZ Šmarje pri Jelšah, pozitivne rezultate  poslovanja ter veliko mero požrtvovalnosti, strokovnosti in neuklonljivosti raznim manipulacijam in pritiskom,” zaključujejo.

Pismo, ki ga je podpisalo 14 od 17 zdravnikov JZ Šmarje pri Jelšah, lahko v originalu in s podpisi zdravnikov vidite na tej povezavi (klik!)

dotik-zdravja1