Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Sobota na Šentjurskem v znamenju FS Mavrica in VS Kresnice (foto in video)


Minulo soboto sta se na Šentjurskem odvila dva zanimiva dogodka. V Ipavčevem kulturnem centru je Društvo Sožitje Šentjur organiziralo praznični koncert folklorne skupine Mavrica, v Kulturnem domu Gorica pri Slivnici pa se je odvil praznični koncert Vokalne skupine Kresnice.

Folklorna skupina Mavrica, ki deluje v okviru Društva Sožitje Šentjur in VDC Šentjur, se je na prireditvi, poimenovani “Pušeljc ti dam” predstavila s spletom ljudskih pesmi in plesov z različnih koncev Slovenije. Dogodek so popestrili gostje koncerta KUD Trta Dolga Gora, meh je raztegnil in obiskovalce navdušil mladi harmonikar Klemen Ferlež.

Za smeh in dobro voljo so poskrbeli godci Vaški kuharji iz Dobja, še posebej pa je bila ta večer aktivna vokalna skupina 7 de’ci, ki je poleg nastopa v IKC še isti večer nastopila kot gost na prazničnem koncertu Kresnic.

folklora_in_kresnice_dec_2016_2

Zbrane sta nagovorila direktor VDC Šentjur Leon Štemberger, ki je izrazil veselje nad odlično izvedenim in obiskanim dogodkom ter vsem zaželel vse dobro v letu, ki prihaja, ter Martina Režek, ki je pohvalila vse nastopajoče in prav tako zaželela zdravja in sreče v novem letu.

Za ohranjanje ljudskega izročila pa ni skrbela le folklora, temveč so ga na koncertu ohranjale tudi izdelovalke rož iz krep papirja, ki so cvetje izdelovale med nastopom. Končne izdelke so po končani prireditvi delile med obiskovalce.

V Gorici pri Slivnici praznično swingale Kresnice

Vokalna skupina Kresnice pa je zvečer v gasilsko-kulturnem domu Gorica pri Slivnici priredila praznični koncert z naslovom Zaswingajmo v božič. Skupina, ki je letos obeležila 18-letnico delovanja, je nastopila s svojim bendom ter obiskovalcem pričarala pester, s swingom in prazničnim pridihom obarvan večer.

folklora_in_kresnice_dec_2016_3

Seveda pa so medse povabile goste in to osem moških, ki tvorijo vokalno skupino 7 de’ci. Slednji so tako že drugič v razmiku nekaj ur prikazali veselje do glasbe.

Nekaj utrinkov s koncerta v Gorici pri Slivnici smo posneli, ogledate in prisluhnete jim lahko tukaj:

 

Vabljeni pa tudi k ogledu galerije fotografij, posnetih na obeh dogodkih. Fotke po izboru ali celoten album lahko po novem naročite v digitalni ali tiskani obliki. Če pri tem potrebujete pomoč, nam pišite na [email protected].

oh-teater-vojnik-polsi-klik