Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Barbarin sejem v Šmarju 2016 (foto/video)


Preteklo nedeljo, 4. decembra, na god svete Barbare, je tudi letos na ploščadi pred šmarskim kulturnim domom potekal tradicionalni Barbarin sejem.

Tako kot je v navadi v številnih slovenskih krajih, je na god svete Barbare tudi v Šmarju pri Jelšah potekal Barbarin sejem.

Tudi letos so se obiskovalcem na ploščadi pred kulturnim domom predstavili številni ponudniki in razstavljalci, ki so obiskovalcem ponujali izdelke iz suhe robe, oblačila, suho sadje, izdelke ekoloških, turističnih kmetij ter številne sladkarije, igrače, ipd.

barbarin_sejem1

 Obiskovalcem so se predstavila različna lokalna društva, v ponudbi katerih ni manjkalo kuhano vino, čaj in priboljški. Svojo stojnico so imeli tudi učenci Osnovne šole Šmarje pri Jelšah s svojimi izdelki.

Za pestro dogajanje so poskrbeli tudi člani Društva godbenikov Šmarje pri Jelšah, ki so zaigrali nekaj skladb, poskrbeli za promocijo društva s prodajo koledarja za prihodnje leto ter obiskovalcem ponudili tudi nakup vstopnic za prihajajoči koncert.

Seveda niso pozabili niti na zabavni program, saj so obiskovalcem predstavili pravi “Flash mob”.

Po nekaterih virih naj bi prav Barbarin sejem imel najdaljšo sejemsko tradicijo prav v Šmarju pri Jelšah. Ta naj bi segala okoli 500 let nazaj, v čas, ko Šmarju še niso bile podeljene trške pravice.

Začetni sejmi naj bi se odvijali v bližini cerkve sv. Barbare nad Šmarjem, sčasoma pa se je dogodek preselil v center kraja.

Sejem je skoraj doživel svoj bridek konec, vendar so ga ponovno obudili konec devetdesetih let prejšnjega stoletja.

Sejma so se tudi letos udeležili številni obiskovalci, še zlasti zaradi dejstva, ker je god sv. Barbare potekal ravno na nedeljo, ko je večina ljudi prosta.

Oglejte si spodnjo fotogalerijo, po novem pa lahko na Kozjansko.info fotograije tudi naročite za spomin: eno, več, celoten album, v digitalni obliki ali na fotopapirju. Naročite na fotograleriji, če potrebujete pomoč, pišite na [email protected]

v/t/f: dH

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”584″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″] 

zur-polsi